Skoči na glavno vsebino
Select Page

Za nami je teden doživetij. Utrinke si lahko ogledate na zeloooo obširni   GALERIJI

Na povezavi pa še nekaj videoutrinkov

DNEVNIK ŠOLE V NARAVI

Fotografije iz ZŠN in filmčke si boste lahko ogledovali na koncu prispevka, ki ga bomo dnevno dopolnjevali z zapisi učencev in našimi obvestili.

Četrti dan: četrtek, 1. 3. 2018

Počasi se izteka naša šola v naravi. Danes smo jo zaključili s plesom in zaključnim večerom. Pred tem pa smo uživali na snegu, saj so bili danes pogoji (sneg, vreme) najboljši za smučanje, medtem ko so bili za tek malo slabši zaradi vetra. Temperature so se čez dan približale na -10 stopin. Popoldanske aktivnosti v telovadnici (športno plezanje, lokostrelstvo, odbojka),  pouk naravoslovja, spoznavanje značilnosti kraja in igre v snegu so bile učencem všeč, saj so v njih sproščeno uživali.

Jutri (petek) nas čaka jutranje pakiranje in pospravljanje ter dopoldansko smučanje. Po kosilu se bomo okrog 14.30 ure odpravili nazaj proti domu. Pričakujemo, da bomo pred našo šolo med 16.30 in 17.00. Starše prosimo, da svoje otroke počakate pred šolo. Učence iz Selške doline bo avtobus odpeljal preko Luše do Bukovščice.

Današnji zapis učenke:

Torej… kaj mi je bilo všeč in kaj ne. Najraje sem imela hrano in udobje sob. Čeprav so bile postelje iz kovine so se izkazale za zelo prijetne. Čeprav smo se sostanovalke nekajkrat skregale, sem vesela, da sem pristala z Niko, Tjašo in Katjušo. Veselila sem se tudi s štirinožnima prijateljema muckom Bučkom in psičko Lili. Zabavno pa je bilo opazovati deguja Puhka, Pikca in želvo. Imeli smo zelo dobre učitelje in učiteljice smučanja ter teka na smučeh. Od učnih ur sem imela najraje lokostrelstvo, kjer sem pristala na četrtem mestu med dekleti. Ni mi bilo všeč mrzlo in po navadi vetrovno vreme. Ni pa mi bilo zabavno, ko so fantje težili. Nisem uživala tudi, ko se je v sredo zgodila zmešnjava z urnikom. Vesela sem bila, da sem se naučila več stvari pri smučanju. Res pa nisem marala vsakdanje budnice. Sploh nisem pogrešala prave šole, saj sem neizmerno uživala. Pogrešala bom CŠOD Gorenje, smučišče, smučke pod nogami, zabavo ter tudi delavce CŠOD-ja.

Nike Juhant, 7.c

Tretji dan: sreda, 28. 2. 2018

Danes smo se ponovno v dopoldanskem času odpravili na smučanje in smučarski tek na Roglo. Za razliko od preteklih dni, nas je tokrat pozdravilo sonce, ki je s svojimi žarki naredilo čarobno zimsko idilo. Tudi mraz je bil zato manjši, čeprav še vedno več kot – 10. Po prihodu nazaj nas je pričakala pošta razredničark 7. b in 7. c, ki smo jo bili zelo veseli.  Učenci zelo prizadevno sodelujejo pri vseh aktivnostih, še posebej pa so družabni, kar je tudi posledica tega, da nimajo s sabo mobilnih telefonov. Bravo starši :).

Učenci so danes zapisali:

Zjutraj nas je ponovno zbudila budnica s trobento. Vsi smo komaj čakali na nove smučarske dogodivščine. Temperature so bile nizke, a je sijalo sonce. Proga je bila odlična za smuko. Delali smo zabavne vaje in uživali v pravi zimi. Popoldne smo opazovali vreme in merili temperature. Seveda ni šlo brez kepanja in metanja v sneg. Igrali smo tudi družabne igre in se šli resnico ali izziv. Sedaj nas čaka še igranje odbojke v športni dvorani in družabne igre. Čas hitro mineva, saj uživamo na polno. Veselim se naslednjih dni.

Vita Renko, 7.c

Danes sem tekel na smučeh. Ni bilo tako težko, kot so vsi govorili da bo. Na začetku je bilo veliko padcev, nekateri so bili zelo smešni. Tek je bil zelo zabaven. Nekaj sošolcev in sošolk je zelo zaostajalo zaradi napora in velikih klancev, ki so bili na poti. S Tomažem sva bila ves čas spredaj in sva lahko počivala, ko smo čakali počasnejše. Upam, da bom še kdaj dobil priložnost, da bom tekel na smučeh.

Žan Tavčar, 7.a

Zjutraj ko sem se zbudila sem šla skozi vrata na hodnik. Ker je bila tema, sem se napotila proti koncu hodnika, da bi videla koliko je ura. Ko sem bila že na pol poti, sem zaslišala škripanje vrat. S svetlobno hitrostjo sem letela nazaj v sobo. Čez nekaj časa pa se je zaslišal cerkveni zvon, tako sem vedela, da je ura 7. Prav tako sem vedela, da bo Janez vsak čas začel igrati na trobento in res. Ni minilo 10 sekund, ko je začel igrati. Bilo je krajše kot včeraj!

Nato je sledil zajtrk, smučanje, kosilo. Po kosilu smo pospravile sobo in dobile oceno 10+. Popoldne smo imeli lokostrelstvo, šli pa smo tudi na sneg. Zunaj smo bili neomejeni,, zato je čas minil hitreje. Tudi danes se nam je pridružila psička Lili, ki je na poti premagala nekega psa. To je dober primer, da dokažemo, da punce vladamo svetu.

Ker je nočni pohod zaradi mraza odpadel, smo imeli družabne igre in odbojko v telovadnici.

Tjaša Prevodnik, 7.b

Drugi dan: torek, 27. 2. 2018

Danes smo v naš program vključili še tek na smučeh, kje so učenci dveh skupin odlično usvajali nove veščine. Vreme je bilo lepše, saj  je veter  že popuščal in nas ni oviral pri delu. Štiri skupine so nadaljevale z učenjem smučanja. V popoldanskem delu smo izvajali, s sodelavci iz doma CŠOD, dejavnosti iz naravoslovja, plezanja na umetni steni, spoznavanja vasi Gorenje, pred spanjem pa smo igrali družabne in spretnostne igre.

Zapisi učencev:

Danes zjutraj sem se zbudil in kmalu zaslišal trobento, ki jo je igral Janez. Za zajtrk je bila marmelada, kosmiči, čokolino, čaj ali bela kava. Nato so nekateri šli na tek  na smučeh, nekateri smo smučali. Z avtobusom smo se odpeljali na Roglo. Na smučišču je manj pihalo in bilo je manj mrzlo kot včeraj. Na polovici smučanja smo imeli malico – čaj in pico. Ko smo se vračali nazaj smo se na avtobusu igrali resnico ali izziv. Po kosilu in odmoru smo šli na sprehod, nato smo imeli lokostrelstvo.

Leon Pogačnik,7.a

Danes me je zbudila Janezova trobenta. Po zajtrku smo se odpravili na tek na smučeh. Iz kombija sem tudi tokrat videl snežaka velikana. Na progi je zelo pihalo, a smo klub temu zdržali hud mraz. Nekateri pa so tudi velikokrat padli. Na poti v dom sem spet videl snežaka velikana. Imeli  smo kosilo, kjer smo bili na trenutke preglasni. Kasneje smo igrali nogomet in imeli pouk o vremenu.

Luka Kuhar, 7.b

Danes smo nekateri šli na tek na smučeh. Obleči smo se morali zelo toplo, saj je zunaj mraz. Jaz sem bila v skupini, ki sta jo vodila učitelj Jože Kordiš in ravnatelj Marko Primožič. Odrezala sta se odlično. Na začetku mi ni bilo všeč, nato je postajalo vedno boljše. Pretekli smo 5 kilometrov, najboljši so bili spredaj, jaz pa nisem bila tako dobra.

Jerca Mohorič,7.c

 

Prvi dan: 26. 2. 2018

Danes smo v pravih zimskih razmerah pričeli z zimsko šolo v naravi. Nameščeni smo v Domu CŠOD Gorenje nad  Zrečami, smučamo pa na Rogli. Po kosilu smo se odpeljali na Roglo in se razdeli v šest skupin glede na znanje smučanja. Poleg nas poučujejo učence tudi štirje učitelji smučanja iz Doma CŠOD Gorenje.

Objavljamo zapise nekaterih učencev.

Danes sem se zbudila že zgodaj, se oblekla, pojedla zajtrk, si umila zobe in zaprla kovček. Mami me je odpeljala do šole. Odšli smo na avtobus in peljali smo se dve uri. Ko smo prispeli, smo se vsi ustrašili močnega vetra, a smo se ga hitro privadili. Klicali so nas v sobe in morali smo se namestiti. Nato smo odšli na odlično kosilo. Zdaj sem jaz na vrsti za dežuranje in deljenje hrane- Po kosilu smo imeli malo časa, da smo se preoblekli  v primerna oblačila. Odpravili smo se na smučanje.  Na smučišču smo se razdelili v skupine. Skupaj s prijateljico Vito sva pristali v 6. skupini. Malo smo se posmučali, nato nas je začelo zebsti in odšli smo na čaj. Po smučanju smo meli počitek in predavanje o dogajanju čez teden. Po odlični večerji je zdaj počitek in pišemo dnevnik. Bil je zelo dober dan.

Ela Debeljak, 7.b

V ponedeljek zjutraj smo se zbrali pred šolo in se odpeljali. Po prihodu smo odnesli prtljago v sobe in postlali postelje .Po kosilu smo se odpeljali na smučišče in obuli smučarske čevlje. Pihal je veter in zelo nas je zeblo. Po prihodu v dom smo imeli mali počitka. Takrat smo se preoblekli in se zabavali. Imeli smo učno uro. Spet je bilo malo počitka. Šli smo na večerjo, nato v sobe pisati dnevnike.

Lenart Križaj, 7.c

Danes smo se z avtobusom peljali 2 uri do doma Gorenje. Najprej smo se razpakirali, nato odšli na kosilo. Za mizo sedim z Elo, Loti, Zalo, Jakom, Arnetom, Vito in Doro. Po kosilu ni bilo časa za počitek, saj smo se odpravili smučat. Bilo je tako mrzlo, da nismo čutili prstov. Kmalu smo se odpravili v kočo, kjer smo pili vročo čokolado. Bili smo zelo veseli, ko smo se z avtobusom odpravili nazaj v dom. Končno smo imeli malo prostega časa, a smo kmalu morali v učilnico. Imeli smo zelo dobro večerjo. Zdaj bomo morali prebrati svoje dnevnike. Današnji dan mi je bil zelo všeč.

Neža Bradeško, 7.a

Utrinki iz teka na smučeh

no images were found

(Skupno 549 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost