Select Page

Zobna preventiva

Zobozdravstvena preventiva – predavanje

Ga. Irena Gortner iz ZD Škofja Loka bo izvedla zobozdravstveno predavanje v oddelkih 6. razreda.

 

Šolska zobna ambulanta

Zobna ambulanta za učence OŠ Ivana Groharja domuje v okviru ZD Škofja Loka v vrtcu Najdihojca. Zobozdravnica je Stanka Ritonja, dr. dent. med. in asistentka Špela Peternelj. Vsi učenci pridejo vsaj enkrat na leto na pregled in sanacijo zob. Vse to opravijo med poukom. Seveda doma ne smejo pozabiti na higieno in pravilno prehrano. Razredniki obvestijo učence, v katerem obdobju bodo imeli pregled, tako da lahko učenci pravočasno pripravijo zdravstvene kartice in jih v tem obdobju nosijo s seboj v šolo. Na pregledu morajo učenci obvezno imeti s seboj zdravstvene kartice.

Ambulanta dela ob ponedeljkih popoldne, od torka do petka pa v dopoldanskem času. Telefonska številka je 51 22 464.

Učenci 1. razredov prvič obiščejo zobno ambulanto s starši. V oktobru ali novembru so naročeni na prvi pregled v popoldanskem času, hkrati jih zobna asistentka, ki je zadolžena za preventivo, seznani s postopki za ohranitev zdravih zob.

Umivanje zob

Preventivo na naši šoli izvaja gospa Irena Gortner iz ZD Škofja Loka. Enkrat mesečno učenci od 1. do 5. razreda umivajo zobe v umivalnici na šoli pod njenim nadzorom, čistost zob pa se tudi oceni. Tako učenci sodelujejo v vseslovenski Akciji za čiste zobe. Najboljši razred dobi pohvalo, učenci od 1. do 5. razreda, ki so vse leto dobivali za čistost le zajčke, pa se udeležijo zaključne prireditve Nasmej se z nami.

(Skupno 408 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost