TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK  –  20. 11. 2020

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan slovenske hrane, katerega osrednji dogodek je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt prinaša dve osnovni sporočili: poudarja pomen rednega zajtrkovanja in pomen sestavljanja jedilnikov z lokalnimi sestavinami.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk smo obeležili pod sloganom » Zajtrk z medom -super dan«. Zaradi zapletenih epidemioloških razmer in upoštevanja ukrepov za zajezitev širjenja virusne bolezni covid – 19, je letos projekt potekal drugače kot v preteklih letih. Učenci so se z učitelji pogovorili o pomenu uživanja lokalno pridelane hrane in zakaj je potrebno zajtrkovati. Ogledali so si tudi izobraževalne videe o čebelah in pridelavi medu, o izdelavi masla in domačega kruha. Učenci so na ta dan sami pripravili zajtrk z domačimi živili. To so kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Vodja projekta: Blažka Ravnikar

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost