Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 9. 9. 2020, smo se šestošolci z učitelji spremljevalci podali na Osolnik. Pot smo pričeli v Gostečah in kar kmalu pošteno zagrizli v kolena. Nič kaj jesensko hladno ni bilo, prav hitro smo odložili vrhnja oblačila, pijačo smo ‘tankali’ v hektolitrih in si med potjo ‘dvigali cukr’ s ‘cukri’ :-).
Pazili smo na medsebojno razdaljo, posamezni oddelki smo med seboj puščali nekaj metrov prostora. Pot nam je krajšalo klepetanje s sošolci in učitelji, zbijanje šal in pripovedovanje o dogodivščinah med počitnicami. Prav nihče ni tožil, da bi imel hude težave z vzpenjanjem, čeprav se pot mestoma kar pošteno postavi pokonci. Učiteljici Mara in Maja sta narekovali zmeren in razumen tempo, ki smo ga zmogli prav vsi.

Vrh Osolnika smo osvojili po slabi uri in pol hoje. Prilegla se je malica, ki smo si jo privoščili vsak oddelek pod svojim drevesom. Sendviči in kakšen sladek priboljšek so nam hitro dali novih moči – v prečudovitem sončnem dnevu je pa že prijetneje tekati za kobilicami in metulji, kot pa poležavati v travi. Kobilček Boris je z Rokom šel še dobršen del poti nazaj proti Škofji Loki. Vračali smo se po grebenski poti čez Sten in nato skozi Puštal ter staro mestno jedro Škofje Loke.

Učenci in spremljevalni učitelji smo preživeli res lep dan.

Fotoutrinke pa si lahko ogledate v galeriji.

zapisala: Nataša Ivanušič

no images were found

(Skupno 339 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost