Skoči na glavno vsebino
Select Page

Danes smo s 6. in 9. razredi imeli športni dan. Razdeljeni v 6. skupin smo se podali na različne športne aktivnosti v okolici šole.

Pod vodstvom trenerja Gregorja Debeljaka smo spoznali osnove kickboksa. Nadeli smo si tudi čisto prave rokavice in se med seboj, bolj za šalo kot zares, pomerili v ringu.

 

 

 

 

 

 

V dvorani za aerobiko smo ob ritmih glasbe, za svojo fizično pripravljenost poskrbeli pod vodstvom gospe Tine Šolar. Brez skrbi, tudi fantom ni bilo dolgčas.

V Matrica Gymu, v prostorih bivše vojašnice, smo pod budnim očesom trenerjev skakali na prožnih ponjavah in se spoznali z akrobatiko na parterju. Delali smo premete, salte in še marsikaj zanimivega.

   

V Strelskem društvu Škofja Loka, ki ima prostore prav tako v bivši vojašnici, so nas pod vodstvom gospe Lejle in drugih članov seznanili z obnašanjem na strelišču, predstavljeni so nam bili deli orožja, način delovanja, strelivo oz. diaboli, polnjenje, pravilni stav in drža puške v smeri streljanja ter merjenje v tarčo in proženje. Naučili smo se varnega rokovanja z orožjem in možnimi poškodbami pri streljanju in pravilnega streljanja v tarčo z zračno puško.

Na plezališču Kamnitnik sta nas učitelja Jože in Luka skrbno varovala pri premagovanju težnosti v skalnati vertikali. Mogoče nas je v začetku malo zeblo, a nas je adrenalin kmalu ogrel. 

Na travnati površini v okolici bivše vojašnice pa so nas trenerji Darja, Matic in Tevž dobro ogreli z igro T-balla. To je baseballu podobna igra, le da je prilagojena začetnikom in spoznavanju tega športa. Odbijali smo žogico, osvajali baze, nekaterim pa je uspelo doseči celo “home run”.

Za nami je zanimiv, sončen in športno pester dan!

Aktiv športa

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost