Skoči na glavno vsebino
Select Page

Športni dan za učence 6. in 9. razredov bo potekal v sredo, 5. 4. 2023. Zbor pred šolo ob 8.10. Prevzem malice in odhod do prve aktivnosti z učitelji spremljevalci. Učenci so razdeljeni v šest skupin, vsaka skupina ima dve športni aktivnosti. 

POTEK:

8.30 – 10.00 – prva športna aktivnost

10.00 – 10.30 – malica in prehod na drugo športno aktivnost

10.30 – 12.15 – druga športna aktivnost in povratek pred šolo

Odhod na šolsko kosilo ali domov.

ŠPORTNE AKTIVNOSTI

  1. MATRICA GYM (VOJAŠNICA) in AEROBIKA (PODEN)

– Vadba v Matrici poteka v prostorih nekdanje vojašnice v Škofji Loki. Pod vodstvom tamkajšnjih trenerjev bodo učenci spoznali skoke na veliki in mali prožni ponjavi. Seznanili se bodo tudi z osnovami akrobatike na parterju.

– Aerobika je oblika vadbe, kjer se izvaja različne gibalne strukture ob spremljavi glasbe. Gre za vadbo, kjer so aktivne vse velike mišične skupine. 

  1. PLEZANJE (KAMNITNIK) in STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO (VOJAŠNICA)

– Široko razpotegnjena plezalna stena na Kamnitniku nudi kratke smeri, ki potekajo po navpični do rahlo previsni steni.

– V programu streljanja z zračno puško se bodo udeleženci seznanili z obnašanjem na strelišču, kjer je ključno, da se upoštevajo navodila vodje streljanja. Predstavljeni jim bodo deli orožja, način delovanja, strelivo oz. diaboli, polnjenje, pravilni stav in drža puške v smeri streljanja ter merjenje v tarčo in proženje. Prav tako se bodo seznanili z varnim rokovanjem z orožjem in možnimi poškodbami pri streljanju. Prav tako se bodo učili pravilno streljati v tarčo z zračno puško.

  1. BEJZBOL (IGRIŠČE PRI VOJAŠNICI) in KICKBOKS (PODEN)

– Učenci bodo spoznali osnove bejzbola preko igre in se tako seznanili z opremo, igriščem in osnovnimi pravili. Zunanje igrišče za bejzbol je v vojašnici.

– Na kickboksu se bodo učenci seznanili z osnovami te borilne veščine.

Za vse aktivnosti učenci potrebujejo ustrezna športna oblačila in obutev (tako za aktivnosti v dvorani, kot na prostem).

Učenci vadijo na vseh športnih aktivnostih organizirano, v skladu z navodili trenerjev in učiteljev. Obnašajo se odgovorno in skrbijo za varnost soudeležencev in ostalih na športnem dnevu.  

MALICA

Šolsko malico prevzamejo učenci zjutraj 8.10 pred šolo. Lahko pa imajo seboj tudi nekaj svoje malice in pijačo.

KOSILO

Kosilo odjavijo učenci sami, če ne bodo jedli.

Želimo vam lep športni dan 

Učitelji športa

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost