Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani

V času izobraževanja na daljavo moramo poskrbeti, da so učenci aktivni tudi na športnem področju, tako med poukom, kot v času izven pouka, da niso preveč okupirani z IKT tehnologijo. Zato smo se na šoli dogovorili, da imajo učenci po 2 šolski uri rekreativni odmor in v tem času izvajajo različne gibalne dejavnosti, ki jih jim pripravijo in posnetek objavijo v MS Teamsih naši učitelji športa. Pohvale vsem učencem, ki to redno izvajate in povabilo tudi tistim učencem, ki dosedaj še niso bili posebej aktivni.

Prav tako imajo učenci od 6. do 9. razreda enkrat tedensko vodeno uro športa z učiteljem v živo preko videokonferenc v MS Teamsih. Tudi razredne učiteljice in ostali učitelji predmetne stopnje usmerjajo učence, starosti primerno, o pomenu izvajanja športnih aktivnosti v tem času.

Pomembno je, da ste učenci aktivni tudi ob vikendih, ko lahko s svojimi starši odidete v naravo, saj nam vreme letošnjo jesen res omogoča zunanje aktivnosti. Tudi v ta namen učitelji športa pripravljajo učencem in učenkam razne izzive.

Kako izvajamo športne dejavnosti na šoli in izvajamo pouk v naravi (tudi projekt Gozdoljub) ter kaj v času izobraževanja na daljavo (InD) pripravljamo za učence, smo pojasnili tudi v Oddaji Migaj nami, ki je bila na programu na TV SLO2 v petek, 27. 11. 2020, popoldan. Posnetek oddaje si lahko ogledate na tej povezavi. V oddaji, sta poleg ravnatelja šole,  sodelovala tudi učenec Adam Šifrar in učenka Nikita Kovačevič.

Oddaja predstavlja tudi posledice zaradi manjše športne in gibalne aktivnosti učencev.

Marko Primožič

 

 

 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost