Skoči na glavno vsebino
Select Page

5. dan – petek

Zadnji dan šole v naravi smo že veselili vrnitve domov. Zjutraj smo vse pospravili in zapakirali v kovčke in potovalke. Zunaj so ostale le kopalke in brisače, ki smo jih potrebovali, da smo lahko opravili še zadnje preverjanje za delfinčke. Vsem je uspelo in domov smo se vrnili sami plavalci. Nagrade in priznanja smo razdelili za hitrostno plavanje, plavalni maraton, mnogoboj in ocenjevanje sob. Za napredek pri plavanju pa tudi srebrne in bronaste delfinčke. Polni vtisov smo se vrnili domov.

4. dan – četrtek

Danes smo preživeli zelo pester in zanimiv dan. Dopoldan smo se z ladjico odpeljali v Poreč, kjer smo si ogledali mesto in akvarij. Posladkali smo se s sladoledom in nakupili spominke.

Po avtobusni vožnji iz Poreča smo popldan preživali ob pouku in plavanju. Otroci so spoznavali morski in obmorski svet.

Na plavanju smo preverjali znanje plavanja (delfinčke) in uspešno odplavali plavalni maraton. Ugotovili smo, da smo vsi zmagovalci.

Da ne bi bili premalo utrujeni smo pred večerjo odigrali tekme v nogometu in med dvema ognjema. Dan smo zaključili s plesom in veselim razpoloženjem.

3. dan – sreda

Danes zjutraj, ko nas je učiteljica zbudila je bila gimnastika. Ob 10h smo odšli na plavanje, po kosilu pa na počitek. Po počitku smo imeli pouk in nato plavanje. Po plavanju smo imeli športne igre. PO igrah je bila že pozna ura in smo odšli spat. Jaz sem spla kot top. (Anej Klarić)

Zjutraj nisem bila zaspana, a malo razstresena. Šli smo v vodo, bilo je zelo zabavno. Ko smo šli na kosilo sem se preveč najedla. Imeli smo počitek, takrat je bilo zelo dobro. Čaka pa nas še mnogoboj. (Klara Pirih)

Zjutraj sem se malo pred sedmo uro zbudila, da bi malo pospravila sobo. Z Evo sva pridno pospravljali sobo, ko je prišla učiteljica in povedala, da imamo jutranjo gimnastiko. Uh, kako me je tek utrudil, a sem z veseljem odšla še malo pospravljati in pisati dnevnik. Pouk, ki smo ga imeli, mi je bil zelo všeč, sploh takrat, ko smo pisali pisma staršem. Pri plavanju sem vadila, da bi opravila zlatega delfina, zelo je težko. Po kosilu smo imeli dolg odmor, se igrali in počivali. Po odmoru smo imeli matematiko in odšli na sladoled. Na plavanju so bili zelo visoki valovi, zelo je bilo zabavno. (Lia Šuštar)

2. dan – torek

Zbudili smo se v sončno jutro. Dan smo pričeli po predvidenem urniku: jutranja gimnastika, zajtrk, pouk, plavanje, kosilo, pouk, plavanje, večerja ter športne igre in tekmovanja. Utrinki s pouka v naravi:

In s športnih aktivnosti: streljanja z lokom, pikada, meta na koš, orientacije, balinčkanja in suhega slaloma:

Plavanje nam gre zelo dobro. Osvojili smo že tudi nekaj novih delfinčkov. Jutri nas čaka podoben dan.

1. dan – ponedeljek

Učenci 5. razredov so se na poti v Novigrad po več kot eno urni vožnji ustavili v Luki Koper in si v spremstvu vodičev ogledali pristanišče od razsutega tovora, kontejnarjev do potniškega terminala. Nekaj utrinkov:

 

Iz Kopra smo se odpravili do meje s Hrvaško in pred mejo zavili v Sečoveljske soline, kjer smo si ogledali Muzej solinarstva.

Dan je hitro mineval in po nastanitvi v sobe smo si že zelo želeli, da se ohladimo in zaplavamo v morju. Zvečer smo se peš odpravili v mesto Novigrad. Slasten sladoled in rahel vetrič nam je polepšal večer in dolg sprehod.

(Skupno 1.682 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost