Skoči na glavno vsebino
Select Page

Sars-cov-2

 

Na tej strani bodo objavljena vsa obvestila za starše in učence v zvezi s koronavirusom.

Pojavljajo se že prve okužbe v posameznih oddelkih zato še na tej strani objavljamo oba dokumenta NIJZ, ki sta pomembna za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2 in kako ravnati  ob sumu ali potrjenem primeru okužbe. Objavljamo pa tudi kratek povzetek:

1. V šolo hodijo le zdravi učenci, zaposleni, starši in drugi obiskovalci.V primeru, da otrok dobi simptome v šoli, bomo obvestili starše, da pridejo po otroka.

2. Če se pri otroku pokažejo simptomi okužbe za Covid-19 oz. po stiku otroka z okuženo osebo, NIJZ priporoča samotestiranje v domačem okolju (teste dobite brezplačno v lekarni) in posvetovanje z izbranim pediatrom, ki odloči o nadaljnih diagnostičnih postopkih, zdravljenju in o vrnitvi otroka v šolo. Starši naj v primeru pozitivnega testa njihovega otroka, obvestijo razrednika preko eAsistenta, najkasneje v obdobju 12 ur od potrditve in navedejo kdaj je bil test pozitiven in kdaj so se pri otroku pojavili simptomi. Razredniki bodo nato vsem staršem učencev posameznega oddelka poslali obvestilo ravnatelja v skladu z navodili NIJZ.

 

 

 

(Skupno 897 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost