Skoči na glavno vsebino
Select Page

Z novim šolskim letom na OŠ Ivana Groharja zopet prihaja akcija PEŠBUS, ki jo organizira Mestna občina Škofja Loka v sklopu projekta Trajnostna mobilnost za vse. Z akcijo spodbujamo aktivno pot v šolo ter si prizadevamo za zdrav življenjski slog in samostojnost osnovnošolcev. V okviru Pešbusa se učenci v šolo odpravijo peš – v organiziranih skupinah in v spremstvu odrasle osebe. Pešbus »vozi« po vnaprej začrtani poti in ima stalen urnik, otroci pa se mu lahko priključijo na več postajališčih na poti.

Vključijo se lahko učenci  2., 3. in 4. razreda. Seveda se lahko pridružijo tudi učenci višjih razredov.

PRIJAVNICO ZA OTROKA oddajte razredniku vašega otroka ali v tajništvo šole najkasneje do srede, 13. 9. 2023.

»Vožnja« se bo pričela ob 7.50 pri trgovini Modri val in nadaljevala skozi Podlubnik vse do šole. Vozni red našega avtobusa je:

Start: Pred trgovino Modri val ob 7:50

  1. postaja: otroško igrišče Podlubnik ob 7:57
  2. postaja: košarkarsko igrišče Podlubnik ob 8:00
  3. postaja: parkirišče pred Mercatorjem ob 8:03
  4. postaja: parkirišče Podlubnik 8:09

Cilj: OŠ Ivana Groharja.

Otroci uživajo v hoji do šole s sošolci in v spremstvu odraslih. Jutranji sprehod jim pomaga, da so v šoli bolj zbrani in lažje sledijo pouku, hkrati pa s peš potjo v šolo razvijajo tudi samostojnost. Ob tem se tudi zelo zmanjša jutranja prometna gneča v okolici šol.

Na OŠ Ivana Groharja je ta akcija s pomočjo prostovoljcev potekala že v preteklih šolskih letih. Žal za letošnje šolsko leto še nismo uspeli pridobiti stalnega spremljevalca oz. spremljevalcev. Tako bomo letos zaenkrat izpeljali akcijo v tednu mobilnosti: od 15. 9. – 22. 9. 2023.

Želimo pa si, da bi Pešbus »vozil« celo šolsko leto, za to pa potrebujemo pomoč prostovoljcev.

Vabimo starše, babice in dedke, tete in strice in vse ostale aktivne prebivalce našega mesta, ki imajo v jutranjih urah čas in bi želeli sodelovati pri izvedbi Pešbusa, da se pridružijo akciji. Če želite sodelovati pri izvedbi Pešbusa kot spremljevalec,  prosim, izpolnite  PRIJAVNICO in se nam pridružite.

alenka.magajne-germ@os-igroharja.si

info@os-igroharja.si

ALI POKLIČITE NA TELEFON: 04 506 11 13, tajništvo šole.

koordinatorica prometne vzgoje

Alenka Magajne Germ

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost