Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na OŠ Ivana Groharja je v četrtek, 30. 11. 2023, potekala dobrodelna prireditev Za dva groša fantazije. Večnamenski prostor se je hitro napolnil do zadnjega kotička. Prireditev so s pesmijo Za dva groša fantazije otvorili pevci in pevke mladinskega pevskega zbora. Navzoče sta nato pozdravila in nagovorila gospod ravnatelj Marko Primožič in podžupan gospod Robert Strah.

Naš junak, Martin Tozon, je s pomočjo prijateljice z neba, ki ji je glas posodila gospa Manca Kocen, spoznaval svoje super moči. Na odru so se predstavili Eva Fortin s pesmijo Never Enough, otroški pevski zbor 1. in 2. razreda pod vodstvom gospe Tatjane Jeram s pesmima Miška, miška in Mišji koncert, otroški pevski zbor pod vodstvom gospoda Gorazda Pintarja s pesmijo Pustite nam ta svet in šolski band s skladbo Sky Full of Stars. Med sporočilnim dialogom se je prvič predstavil kvartet učiteljic (ga. Manca Kocen, ga. Katarina Pegam, ga. Tina Starec Klobasa in ga. Mihela Kokelj) s pesmijo Letim, mladinski pevski zbor pa je pod vodstvom gospoda Gorazda Pintarja ob spremljavi gostov odpel pesem Novi val. Naša posebna gostja Lucija Jelenc, junakinja 3. nadstropja, je ob spremljavi glasbenih prijateljev učitelja Gorazda Pintarja, z avtorsko pesmijo Soba 6, poskrbela za čudovit in čustven zaključek prireditve.

Po prireditvi smo se učenci, učitelji, starši in gostje sprehodili do naše telovadnice, kjer smo na Miklavževem sejmu lahko izbirali med najrazličnejšimi izdelki, ki so jih učenci izdelovali na tehniškem dnevu v prejšnjem tednu, in dobrotami, ki ste jih za prodajo pripravili starši. Posladkali smo se lahko s palačinkami in vaflji. Vsak je našel nekaj zase. Zbrali smo 4991,85€, znesek bomo namenili Šolskemu skladu za pomoč učencem iz socialno šibkih družin, organizacijo šol v naravi, taborov, dni dejavnosti in financiranju drugih stroškov ter nadstandardnega programa. Dobrodelni koncert sva s pomočjo učiteljev in učencev osnovala Maja Bajželj Plešec in Gorazd Pintar, za organizacijo Miklavževega sejma pa je poskrbela Barbara Juvančič.

Za obisk in prispevek se vsem iskreno zahvaljujemo.

»Vsako dejanje šteje, četudi se zdi majhno. Kar je dano, je dano za vedno in spreminja svet.«

Člani organizacijskega odbora,

Barbara Juvančič, Gorazd Pintar in Maja Bajželj Plešec

(Skupno 422 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost