Skoči na glavno vsebino
Select Page

Že od leta 2002 je 15. februar dan zlate pentlje oziroma mednarodni dan otroškega raka. Namenjen je tudi ozaveščanju in spodbujanju pri razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov med zdravljenjem in po njem.

Odzvali smo se vabilu društva Junaki 3. nadstropja – starši otrok, zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike in se pridružili vseslovenski akciji ozaveščanja o raku pri otrocih.

Ker je simbol boja proti otroškemu raku zlata pentlja smo jih Izdelali in si jih nadeli. Pogledali smo tudi kratek film, kjer otroci predstavijo svojo bolezen in stiske, s katerimi se srečujejo. To so Junaki 3. nadstropja. Resnično pravi borci.

Letošnja ideja za ustvarjanje na temo otroškega raka je barvito drevo življenja, ki z odtisi raznobarvnih rok simbolizira preživetje otrok z rakom, ki je v rokah vseh nas. Tudi mi smo ustvarjali drevesa in upamo, da smo otroke v bolnišnici z njimi razveselili, pokazali, da nam je mar in tako pomagali širiti glas o pravih Junakih.

Zapisala Nina Zupanc

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost