Nacionalno preverjanje znanja

NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA (NPZ)

Koledar:

  • iz znanja slovenščine za 6. in 9. razred: torek, 4. 5. 2021
  • iz znanja matematike za 6. in 9. razred: četrtek, 6. 5. 2021
  • iz znanja angleščine za 6. razred: ponedeljek, 10. 5. 2021
  • iz znanja tretjega predmeta – zgodovine za 9. razred: ponedeljek, 10. 5. 2021

Podrobnejša navodila o šolskem koledarju za NPZ

Seznanitev učencev, staršev in šole z dosežki učencev na NPZ

Z dosežki učencev na NPZ so učenci, starši in šole seznanjeni na spletni strani http://npz.ric.si. Do ovrednotenih preizkusov znanja, informacij o dosežkih in državnih povprečjih pri posameznih predmetih (v obliki zapisa pdf) učenci in njihovi starši dostopajo z EMŠO in dodeljeno šifro, ki jo učenci prejmejo pri opravljanju prvega predmeta na NPZ v tekočem šolskem letu. Učenci 9. razreda bodo lahko do dosežkov dostopali od 8. ure 1. junija do 20. ure 3. junija 2021; učenci 6. razreda pa od 7. do 9. junija 2021 ob istih urah. Aplikacija bo med poizvedbami in pripravo dodatnih informacij za učence zaprta.

Vpogled v ovrednotene preizkuse znanja za starše z učiteljem šole

Vpogled za starše devetošolcev letos ne bomo organizirali v šoli. Možnost poizvedbe bo preko povezave v MS Teamsih z učiteljem preverjanega predmeta. Za vpogled morajo starši obvestiti učitelja preverjanega predmeta po elektronski pošti. Vpogled bo:

  • v torek, 2. 6. 2021 med 7.30. in 8.15.

Vpogled za starše šestošolcev letos ne bomo organizirali v šoli. Možnost poizvedbe bo preko povezave v MS Teamsih z učiteljem preverjanega predmeta. Za vpogled morajo starši obvestiti učitelja preverjanega predmeta po elektronski pošti. Vpogled bo:

  • v sredo, 9. 6. 2021 med 7.30. in 8.15.

Čeprav je udeležba pri nacionalnem preverjanju znanja obvezna, pa te obveznosti ne gre razumeti kot breme, pač pa predvsem kot dragoceno priložnost, da učenci preverite, kakšno je vaše znanje na posameznih področjih, in ga primerjate z znanjem vrstnikov po vsej Sloveniji. Prav tako lahko izveste kako kakovostno je vaše učenje in katera so vaša močna področja. Pri tem vam bodo pomagali učitelji naše šole, saj boste skupaj z njimi pregledali naloge.

Pomembna podpora učencem pri NPZ pa je tudi ravnanje in spodbuda staršev, ki je tudi sicer pomembna za uspeh otrok v šoli.

Informacije za učence in starše so objavljeni v posebni publikaciji RICa.

Ostale informacije so objavljene na spletni strani RICa.

(Skupno 337 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost