Zdravstvena predavanja

Osnovna šola sodeluje z Zdravstvenim domom Škofja Loka pri izvajanju zdravstvenega varstva učencev, zlasti pri izvedbi obveznih zdravniških pregledov za otroke, vpisane v 1. razred, rednih sistematičnih zdravstvenih pregledih v času šolanja za učence 1., 3., 6. in 8. razreda, cepljenj, pri preverjanju sluha v 7. razredu, navajanju na pravilno umivanje zob in nadzoru čiščenja zob pri učencih od 1. do 5. razreda v umivalnici zob, letnem pregledu zob na osnovi dispanzerske metode dela za vse učence šole v šolski zobni ambulanti.

V bližnjem vrtcu imamo zobno ambulanto za predšolske otroke in učence našega zavoda. Obe zdravstveni delavki sta zaposleni v Zdravstvenem domu Škofa Loka.

V skrbi za zdrav razvoj učencev organiziramo različne šole v naravi in učence spodbujamo h koristnemu preživljanju prostega časa ter vključevanju v različne športne dejavnosti.

V letošnjem letu ohranjamo naše sodelovanje z Zdravstvenim domom, le prilagodili ga bomo času koronavirusa. Vsak oddelek na matični šoli in podružnicah bo imel dve uri predavanj in delavnic z različno vsebino, ki je vezana na starost otrok.

Predavanja – delavnice bosta izvajali medicinska sestra Mojca Žargi in Tadeja Pilar.  Vsebina predavanj in delavnic je sledeča:

NASLOV PREDAVANJA TERMIN
Bukovica
1.r. Zdrave navade
2., 3. r. Osebna higiena, zdrav način življenja
4., 5. r. Preprečevanje poškodb, zasvojenost
Bukovščica
1., 2., 3. r. Zdrave navade, osebna higiena, zdrav način življenja
4., 5. r. Preprečevanje poškodb, zasvojenost
Lenart
1., 2., 3. r. Zdrave navade, osebna higiena, zdrav način življenja
4., 5. r. Preprečevanje poškodb, zasvojenost

 

Dan Oddelek Naslov predavanja
1. razred Zdrave navade
2. razred Osebna higiena
3. razred Zdrav način življenja
4. razred Preprečevanje poškodb
5. razred Zasvojenost
6. razred Odraščanje
7. razred Pozitivna samopodoba in stres
8. razred Medosebni odnosi
9. razred Vzgoja za zdravo spolnost

 

 

 

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost