Skoči na glavno vsebino
Select Page

ZA KONEC PA  ŠE MALO SPOMINOV

v i d e o p o s n e t e k

 

Četrtek, 16. 12. 2021

Današnji dan smo zaključili z ogledom pridobljenega smučarskega in tekaškega znanja v tem tednu. Prav tako so se predstavile skupine v katere so bili razvrščeni učenci pri učenju smučanja in teka na smučeh.

Na smučišču smo imeli danes imeli boljše vremenske razmere kot včeraj, prav tako so nam uredili dodatno progo Počivalo, da smo se lahko smučali po novem terenu, ki je učencem predstavljal večji oz. manjši izziv.

Zaključili smo tudi s tečajem plavanja.

Polni novih doživetij se bomo jutri popoldan vrnili domov. Iz Cerknega se bomo predvidoma odpeljali ob 15 uri, v Škofjo Loko bomo predvidoma prispeli okrog 16.15 ure. Prosimo vse starše, da pridete po svoje otroke pred šolo. Učence s podružničnih bomo nato zapeljali še  v Selško dolino.

Po naših ocenah smo preživeli lep teden, učenci pa bi še podaljšali bivanje v Cerknem.

Danes ni bilo časa za pisanje dnevnikov, le nekaj fotografij smo naredili ter posneli nekaj filmčkov, ki si jih boste lahko ogledali v naslednjme tednu, ko jih uredimo.

Sreda, 15. 12. 2021

Pogoji za smučanje so bili danes popolnoma drugačni kot včeraj. Ob vožnji na sedežnici smo z učenci ugibali, kako gosta bo megla v katero smo se zapeljali s sedežnico Počivalo proti vrhu smučišča. Sonce se je še borilo z meglo, kdo bo močnejši, vendar je tokrat megla pokrila sonce in tudi naše smučišče. K sreči je še dopuščala učenje smučanja ob  veliki pozornosti vseh nas. Čeprav vremenski pogoji niso bili najboljši, je bil pa sneg odličen in smučišče lepo urejeno, da je dopuščalo nabiranje kilometrov v novih razmerah. Učenci so tudi danes zelo napredovali in vsi se že peljejo na smučeh in sedežnici. Morali pa smo dodatno zagotoviti še nekaj smučarskih čevljev in aktivirati vse rezervne smuči, ki smo jih imeli s sabo.

Pred večerjo so učenci še plavali v bazenu Cerkno in ugotavljamo, da so dobri plavalci.

Naša fotografinja Zoja je naredila nekaj fotk, ki so objavljene v skupni galeriji.

Objavljamo še dva dnevnika:

Danes smo imeli na smučišču gosto meglo zato smo slabo videli. Poskusila sem tudi nekaj novega in sicer tek na smučeh. Bilo je zelo zabavno in tudi naporno. Super je bilo saj smo lahko imeli med tekom tudi prosti čas in smo se s tremi prijatelji  imeli res fino. Pred spanjem smo si ogledali tudi zelo poučen film, ki mi je res naredil večer lepši.

Eva Duič Pipp, 7. a

Danes so nas iz postelje vrgli z glasbo. Bilo je kot v filmu. Vsi naenkrat smo odprli vrata svojih sob in se spogledali s pogledi, ki so govorili »kaj za božjo voljo se tukaj dogaja«. Ko smo se končno prebudili smo se preoblekli , umili in odšli na zajtrk. To jutro je bilo precej bolj razburljivo, zaradi glasbe. Vožnja s šest sedežnico je bila veliko manj strašljiva, kot dan prej.

Zvečer smo si ogledali še film, ki je bil v nemščini. Bil je smešen. Še bolje pa je to, da sem sedela zraven prijateljev s katerimi se odlično razumemo in  se med njimi počutim dobrodošla.

Zoja Fortin 7. c

Torek, 14. 12. 2021

Danes nas je Smučišče Cerkno pričakalo v vsej svoji lepoti. Sonce nas je pozdravilo takoj, ko smo se pripeljali s sedežnico na vrh smučišča in nas ni zapustilo do našega odhoda. Učenci in učitelji smučanja smo uživali v vožnji po odlično urejenih progah.

Učenke so danes v svoj  dnevnik zapisale:

Danes smo imeli bujenje malo čez sedem. Me smo se zbudile malo prepozno zato smo morale pohiteti na zajtrk. Potem smo odšli na smučišče, kjer smo spet smučali in delali vaje. Vaje so bile danes malo težje. Prvič smo šli na krožničke, kjer je bila proga malo strmejša in zato sem na njej tudi padla. Kosilo, ki smo ga imeli na smučišču, mi je bilo všeč. Ko smo prišli v hotel smo se lahko malo igrali. Čez nekaj časa smo odšli v bazen in tam plavali žabico. Potem je sledila večerja, ki je bila zelo dobra, saj je bila dodana še sladica (tortica). Sledilo je še obvezno testiranje in družabni večer.

Lina Leben, 7. b

Današnji dan je bil zelo zabaven, najbolje pa mi je bilo narediti prve zavoje s smučmi po 3 letih. Ponovno sem spet osvojila znanje smučanja in tega sem zelo vesela. Res mi je všeč; da smo tako dobra družba in se imamo v prostem času res fino. Na smučišču smo imeli le dve progi, vendar sta bili najboljši. Tudi učitelji so zares prijazni in nas na lep način poučijo.

Eva Duič Pipp, 7. a

V torek, so nas učitelji zbudili ob 7.00. Jaz sem se zbudila že prej, čeprav ne vem zakaj, ker zvečer nisem mogla zaspati. Ob pol osmih smo imeli zajtrk in nato odhod na smučišče. Nič me ni bilo strah, saj sem vedela kam moram. Do malice smo, osma skupina, odšli z učiteljem Jožetom, ker smo tekli na smučeh. Po malici pa smo se z našim učiteljem smučanja smučali vse do treh popoldan. Imeli smo se super in zelo sem uživala. Ob 18.00 je naša skupina imela plavanje do 19.00. Učili smo se kravl. Po večerji,  ki je bila dobra, še posebej sladica, smo imeli skupne igre. Spat smo odšli ob 21.45.

Eva Štibelj, 7. b

Danes objavljamo tudi fotografije, ki sva jih naredila skupaj z učenko Zojo Fortin, ki tudi skrbi v šoli v naravi za foto-dokumentacijo dogajanj. Marko Primožič

Ponedeljek, 13. 12. 2021

Prvi dan je skoraj že za nami. Bil je tako pester, da nismo uspeli pripraviti fotogalerije, objavljamo pa nekaj dnevnikov učencev, kako so doživljali današnji dan. Večina učencev si zasluži pohvale za trud in razvijanje dobrih medsebojnih odnosov. Na tem mestu bomo objavljali utrinke tudi iz naslednjih dni.

Takole so zapisali učenci:

Danes mi je bilo zelo dobro. Zjutraj smo  se vozili dolgo in šli do hotela. Raztovorili smo prtljago in odšli na smučišče. Tam smo obuli smuči in odšli s sedežnico na vrh. Danes so bile proge kratke in smo imeli samo polovico smučišča. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo veliko smučali. Večerja je bila zelo dobra.

Gašper Tušek, 7. a

Šole v naravi sem se zelo veselil, zato sem ponoči tudi težko spal, a jutro se je počasi približevalo.

Moja pričakovanja so bila malenkost višja kot sicer. Ob prihodu v šolo sem imel metuljčke v trebuhu, saj me je bilo strah. Vožnja je bila pestra, zabavna in dolga. Šli smo skozi Poljansko dolino do Cerknega. Najprej smo šli do hotela, kjer smo odložili prtljago, naslednja postaja je bilo smučišče. Našo osmo skupino je vodil Nace, res je prijazen in hecen. Rekel pa mi je, da sem najboljši v tej skupini. S sošolci iz skupine smo se imeli zelo dobro, saj smo vsaj petkrat vozili smuk. Za malico smo dobili samo čaj. Kosilo je bilo majčkeno boljše saj smo dobili špagete boloneze. Kakšno uro smo se še smučali preden sem začutil bolečino v desni nogi. Ne vem kaj je bil vzrok.  Noga je še vedno mravljinčasta, a se še drži. Ob  prihodu v hotel smo imeli malico, žemljico in navadni jogurt. Na hitro sem se preoblekel v kopalke in hitro smo odšli v bazen. V bazenu je bilo zelo soparno, vroče…, dokler nismo skočili v vodo. Najprej smo malo vadili, potem smo imeli štafeto v kateri je naša skupina zmagala. Jaz imam daljše lase in zelo sem pogrešal sušilec za lase. Po večerji, ki je bila zelo dobra, smo imeli predavanje o FIS pravilih. Jutri nas čaka tek na smučeh zato smo po predavanju šli probat čevlje za smučarski tek. Zdaj smo v sobi in igramo družabne igre.

Maks Strojan, 7. a

Zjutraj smo se dobili v skupinah in po 30 minutah šli v avtobus. Ko smo prispeli v Cerkno smo odložili kovčke in odšli na smučišče. Najprej sva z Markom šla na sedežnico. Takrat sem se prvič vozil s sedežnico. Vse je mirno in lahko opazuješ gore in gozd z 10 metrov. Zgoraj smo začeli smučati po drugi progi: Vozili smo se z drugo žičnico. Bilo mi je zelo všeč. Med smučanjem smo šli na čaj in kosilo. Potem smo odložili smuči v hišico in šli spet dol z sedežnico. Spodaj smo šli do avtobusa. Ko smo prišli v hotel smo malicali, čez nekaj časa pa smo šli v bazen kjer smo vadili kravl. Potem smo šli na večerjo, ki je bila zelo dobra. Po večerji smo poslušali FIS pravila in pisali dnevnik.

Marko Pejič, 7. c

(Skupno 1.165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost