Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 27. 5. ob 8:30 je našo šolo obiskal zajček Ajček.

Z učenci od 1. do 5. razreda in vsemi podružničnimi šolami smo si ob zaključku letošnje bralne značke ogledali avtorsko lutkovno predstavo Grajskega gledališča Sevnica »ZAKAJ SEM AJČEK?«.

Vsebinsko je zelo poučna in lutkovno zanimiva, saj gledalci spoznajo kar 12 različnih tipov lutk z njihovimi specifičnimi tehničnimi in animacijskimi možnostmi, od malih naprstnih do telesnih lutk v človeški velikosti. Predstava je vzgojna, poučna in spodbuja interes otrok za branje, knjige in učenje.

Vsi v večnamenskem prostoru so jo navdušeno spremljali in tako glasno klicali sovo in zajčka, da so si učiteljice zamašile ušesa : ) Zajčku so s pomočjo abecede od A do Ž pomagali priti do črke Z in njegovega imena. Tako je Ajček pri nas postal Zajček in doživel bučen aplavz.

8 otrok je ob koncu razveselilo nastopajoče lutkarje. Učenke s šopki travniških cvetlic, ki so jih same nabrale, učenci pa so jim podarili naše šolsko glasilo Macesni. Prvošolec Filip je za piko na i Zajčku nesel svež korenček z zelenjem in mu povedal, da ga ima rad.

S korenčkom smo presenetili še Zajčka : )

Ustvarjalci so v knjigo vtisov po zaključku našega srečanja zapisali naslednje besede:

Še nekaj foto utrinkov:

knjižničarka Anica

 

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost