Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tudi naša šola je vključena v vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se ga izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o pomenu uživanja doma pridelane hrane in spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.

Tradicionalni slovenski zajtrk smo na naši šoli obeležili tako, da smo se najprej na razrednih urah pogovarjali o čebeljih pridelkih in njihovi uporabi. Potem smo organizirali »razširjeni« Tradicionalni slovenski zajtrk. Poleg kruha, masla, medu, mleka in jabolka smo učencem ponudili še raznovrstne  domače namaze, jogurte, suho sadje, sire in suho salamo.

K sodelovanju smo povabili lokalne pridelovalce, ki so se našemu povabilu prijazno odzvali. Učenci so radi zaužili domačo hrano. Spoznali so, da je hrana, pridelana v bližnji okolici, res bolj kvalitetna in okusna, saj ne potrebuje dolgega transporta. Hrano, ki jo pripeljejo iz drugih držav ali celo iz drugih celin je manj kakovostna, saj ne more biti sveža. Opozorili pa smo jih tudi, da je bolj zdrava hrana tista, ki ne vsebuje konzervansov, ojačevalcev okusov in umetnih barvil.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, ki so pomagali pri pripravi Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Blažka Ravnikar

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost