Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 17., in v ponedeljek, 20. februarja 2023 smo v drugem razredu izpeljali načrtovani smučarski tečaj. Nanj smo se pripravljali ves teden, saj smo morali zagotoviti smučarsko opremo tudi za tiste, ki je doma nimajo. Hvala učitelju Jožetu za pomoč pri preskrbi s smučmi, pancarji in smučarskimi čeladami.

V petek zjutraj sta nas pred šolo počakala dva avtobusa. Hišnika sta nam pomagala natovoriti vso opremo. Malo čez osmo smo se odpravili. Čeprav je Bukovško polje, ko smo se peljali proti Železnikom, še prekrivala gosta megla, nas je na Rudnem že pričakalo s soncem obsijano urejeno smučišče. Začetki so malo težji, sploh za popolne začetnike. Razdelili smo se v skupine glede na smučarsko znanje. Tisti, bolj izkušeni, smo se že kar prvi dan z vlečnico podali na strmino hriba, se ogreli in pričeli z različnimi nalogami. Začetniki pa smo uvodne korake napravili ob smučišču na položnejšem delu. Naučili smo se obuti pancarje, se lovili v njih, izvajali različne vaje najprej na eni smučki, potem na drugi, se učili ustavljati, voziti “na pico”, hoditi s smučmi v strmino. Joj, kako je sprva drselo. Brez padcev ni šlo, a smo se naučili tudi, kako s smučkami vstanemo. Po prvem delu smo šli na čaj v prijetno ogreto kočo, se okrepili s sendviči, da smo lahko nadaljevali še z drugim delom. Ob 12.00 smo bili že kar pošteno utrujeni. Sneli smo smuči, se odpravili do avtobusa in se preobuli. Med vožnjo proti Škofji Loki je bila v avtobusu skoraj tišina, če verjemete ali ne.

V ponedeljek je vse skupaj hitreje steklo, saj smo že poznali svoje vaditelje: go. Polono, Staneta, Luko, Tinkaro, Maro in Nado. Zdaj smo že vsi usvojili prve korake, tudi začetniki smo se že upali spustiti po strmini, lepo počasi po delih smo zavijali po bregu. Nekateri so bili prav ponosni na svoj napredek.

Otroci so pridobili nekaj smučarskih izkušenj, zato vabljeni, da jim še kdaj omogočite, da bodo svoje znanje pokazali in ga še nadgradili.

 

Velika hvala učiteljem smučanja, posebno učiteljici Nadi Pohleven za skrbno načrtovan in izpeljan tečaj, za pomoč, spodbude, pohvale. Staršem pa hvala, da ste otrokom omogočili to izkušnjo. Hvala tudi smučišču Rudno za gostoljubje, dober čaj in urejeno smučišče.

V galeriji si lahko ogledate fotografije.

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost