Skoči na glavno vsebino
Select Page

Letošnja zima, čeprav smo jo dolgo čakali, je bila na koncu vendarle ugodna, da smo izpeljali smučarski tečaj v obeh oddelkih 2. razreda. Spremljali smo vremensko napoved in se odločili, da v torek, 6. marca, začnemo s tečajem še za 2.b razred. Čeprav smo delfinčki, ki naj bi plavali v morju, smo se prav dobro znašli tudi na snežnih strminah in ravninah.

Pri izpeljavi tečaja je bila glavna učiteljica Maja B. Plešec, ki je uredila vse potrebno, da smo začeli s tečajem. Rezervirali smo smučišče na Bukovici, ki je bilo ravno prav veliko za en razred otrok. Prvi dan smo se ob pomoči smučarskih vaditeljev ge. Maje, ter g. Staneta in Gorazda najprej naučili premikov po snegu s smučmi, najprej po ravnini, nato pa tudi po bregu. Naučili smo se zaustavljanja in napravili prve smučarske zavoje.

Vreme je bilo vse dni ugodno, a zadnji dan, ko smo imeli športni dan, je bilo nebo prav radodarno. Sonce je premagalo jutranjo meglo in pokazalo se je modro nebo. Postalo je toplo. Pognali so še vlečnico in uživali smo, kar se je dalo. Svoje novo znanje smo pokazali še na tekmi. Vaditelj Stane je postavil pravo slalomsko progo, da smo med vratci pokazali svoje zavoje. Merili so tudi čas, tako da smo dobili tudi zmagovalce. Spoznali jih boste na slikah.

Učenci so bili zares navdušeni in že sprašujejo, kdaj bodo spet lahko takole smučali. Zato, dragi starši, če imate kako popoldne čas, vabljeni na smučišče na Bukovico, da pripeljete svoje otroke, da bodo še naprej uživali na snegu, dokler ga sonce ne vzame.

Na koncu pa še velika zahvala organizatorki in vaditeljem Maji, Stanetu in Gorazdu, ekipi smučišča Bukovica, ki so poskrbeli za utrjeno progo in vlečnico, kuharici PŠ Bukovica ge. Mariji za čaj, ter našemu hišniku za prevoz smuči. Hvala tudi g. ravnatelju za pomoč in spodbudo pri organizaciji.

Nekaj fotografij tukaj, več v galeriji.

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost