Select Page

Sars-cov-2

Na tej strani bodo objavljena vsa obvestila za starše in učence v zvezi s koronavirusom.

23. 1. 2022

Spoštovani starši

Od danes dalje beležimo na šoli izjemno povečan obseg okužb učencev in zaposlenih. V nekaterih oddelkih število odsotnih učencev precej presega dovoljeno število okužb v razredu zato smo te oddelke napotili na izobraževanje na daljavo. V velikem številu oddelkov pa je prišlo do okužb in posledično visokorizičnih stikov zato se bodo morali učenci v tem tednu vsak dan samotestirati, razen izjeme, ki so učenci, ki so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni, preboleli Covid-19 in cepljeni z dvema odmerkoma oz. z enim cepiva Janssen ali predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG (obvezno z QR kodo), ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

Pouk prilagajamo številu prisotnih učiteljev v šoli. Zato pouk ne bo potekal v manjših učnih skupinah ampak bodo oddelki združeni, v poučevanje pa bomo vključili vse razpoložljive strokovne delavce. Zato bomo hibridni pouk izvajali samo tam, kjer bo to možno. Učenci bodo dobili navodila v MS Teamsih. Tudi pri izobraževanju na daljavo ne bomo mogli izvajati video konferenc tako kot dosedaj ampak bodo učitelji nalagali gradiva v MS Teamse.

Prav tako smoprisiljeni vsaj do 4. 2. 2022 odpovedati interesne dejavnosti, ki ne potekajo v mehurčkih. Učitelji bodo učence o tem obvestili.

Zaradi okužb učencev so napoteni na šolanje na daljavo naslednji oddelki:

4. A., 5. A in kombiniran oddelek 23 na PŠ Tadeusz Sadowski Bukovica.

20. 1. 2022: Objavljamo posodobljen Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje.

18. 1. 2022: Okrožnica MIZŠ_sprememba odloka-karantene;  Potrdila o testiranju pri zunajih izvajalcih-obvestilo MZ

16. 1. 2022: Obvestilo Ministrtstva za izobraževanje, znanost in šport

“Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravite, do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni. V soboto 15.01.2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.
Vrtci in šole še nadalje ravnajte skladno z navodili. To pomeni, da v šolah ob potrjeni okužbi v oddelku pričnete z izobraževanjem na daljavo. Starši oz. zakoniti zastopniki bodo za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice”.

Izobraževanje na daljavo

Priporočila Zavoda R Slovenije za šolstvo

3.1.2022

V Uradnem listu št. 206 z dne 29. 12. 2021 je bil objavljen Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (v nadaljnjem besedilu: ZDUPŠOP), ki prinaša določene novosti tudi na področju vzgoje in izobraževanja. Izpostavljamo: Izobraževanje na daljavo (način uvedbe in trajanje izobraževanja na daljavo), pridobitev podatkov za odreditev karantene na domu.

Aktualna navodila za preprečevanje okužbe s povzročiteljem COVID 19 so dosegljiva na spletni strani: https://www.nijz.si/sl/vzgojainizobrazevanje.

Predvideni ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 v OŠ

Za preprečevanje prenosa okužbe s SARS-CoV-2 se držimo v največji možni meri smernic NIJZ-ja. Smo pa pripravili ukrepe, da čim bolj zmanjšamo prenos okužbe. V ta namen smo pripravili Splošni higienski načrt za zmanjševanje možnosti prenosa okužbe z nalezljivimi boleznimi in protokoli za zagotovitev dela v času covid-19 za šolsko leto 2021/2022.

 

 

(Skupno 333 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost