Skoči na glavno vsebino
Select Page

Rokometaši OŠ Ivana Groharja so na finalu državnega tekmovanja OŠ osvojili 2. mesto. Čestitamo.

V športni dvorani Poden je v sredo, 19. 4. 2023, na Dan šole, potekalo finale državnega tekmovanja v rokometu OŠ za učence. Sodelovale so tri najboljše ekipe OŠ v Sloveniji:

OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, OŠ Trebnje, OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Najprej sta se pomerili domača OŠ Ivana Groharja in OŠ Trebnje. Začetek je obetal napeto tekmo. A so kasneje svojo premoč v igri pokazali Trebanjci in že ob polčasu vodili za šest golov. Naši učenci so se borili do konca, a se niso uspeli približati. 

V drugi tekmi so učenci OŠ Trebnje že v začetku pokazali, da so prišli v Škofjo Loko zmagat. Z lahkoto so prihajali do zadetkov. Bučna podpora s tribun svojih navijačev jim je še dodatno pomagala. Sevničani so poskušali z lepimi akcijami, a so bili nasprotniki še uspešnejši.

V zadnji tekmi, ki je odločala o drugem mestu, je bilo napeto vse do konca. Kljub temu, da so “Groharji” vodili celotno tekmo, se učenci OŠ Sava Kladnika niso predali in malo pred koncem še upali na preobrat. A so se “Groharji” zbrali in ob podpori navijačev na tribunah tekmo zmagali ter tako osvojili končno 2.mesto.

S tem so postali državni podprvaki, na kar smo zelo ponosni.

REZULTATI TEKMOVANJA:

 1. tekma ob 10.30: OŠ Ivana Groharja : OŠ Trebnje             18 : 25 (9:15)
 2. tekma ob 11.30: OŠ Trebnje : OŠ Sava Kladnika              26 : 14 (11:7)
 3. tekma ob 12.30: OŠ Sava Kladnika : OŠ Ivana Groharja 19 : 23 (8:10)

KONČNA LESTVICA: 

 1. mesto: OŠ TREBNJE
 2. mesto: OŠ IVANA GROHARJA
 3. mesto: OŠ SAVA KLADNIKA

NAJ SEDMERKA:

 • Luka Kresal, OŠ Trebnje
 • Nele Mežnaršič, OŠ Trebnje
 • Erazem Cizerle, OŠ Trebnje
 • Lan Župevc, OŠ Sava Kladnika
 • Žan Zakšek, OŠ Sava Kladnika
 • Anže Božnar, OŠ Ivana Groharja
 • Erik Prezelj, OŠ Ivana Groharja

Več si lahko preberete v Končni bilten FINALE

Za ekipo OŠ Ivana Groharja so nastopali

 1. Erik Prezelj
 2. Aljaž Hauptman
 3. Patrik Radanović
 4. Žan Duič Pipp
 5. Maks Pivk
 6. Anže Božnar
 7. Lan Kesič
 8. Nik Kesič
 9. Tadej Pegam
 10. Ian Kaltak
 11. Ožbej Paulus
 12. Tine Perme
 13. Jan Pensa

Ekipo je vodil  nekdanji njihov trener Jani Klemenčič, vodja ekipa pa je bila učiteljica športa Bernarda Pohleven, ki je skupaj z učiteljico Majo Bajželj Plešec pripravila celotno tekmovanje.

Sodnika finala sta bila Žiga Bradeško in Jan Meglič. Prvo pomoč na tekmovanju je nudila gospa Tanja Jamnik Kokalj iz Rdečega križa Škofja Loka. Zapisnikarja in časomerilca sta bila Lovro Jenko in Eva Kralj. Napovedovalka programa pa je bila Eva Duič Pipp. Tekmovanje je fotografiral Janez Beguš. 

Na otvoritvi os nastopali učenci 2. razreda, pevci pevskega zbora in glasbenika Nejc in Rok. Hvala njihovima mentorjema: Gorazdu Pintarju in Nini Zupanc.

Organizacijo finala v rokometu pa so nam omogočili sponzorji: podjetje DIFA, Domel, Ytong, SRC in Manner, ki so prispevali denarna sredstva in praktične nagrade, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

(Skupno 692 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost