Skoči na glavno vsebino
Select Page

 28. 2. smo se pridružili mednarodnem dnevu redkih bolezni, ki opozarja, kako smo v sprejemanju drugačnih otrok še vedno zadržani, neozaveščeni in pogosto tudi v stiski, ker ne vemo, kako se o tem pogovarjati in kako pomagati.

Ta dan smo z učenci o tem spregovorili, se pogovarjali katere bolezni poznamo, ali poznajo koga, ki ima to bolezen, katere redke bolezni obstajajo, kako je z zdravili …

Ogledali smo si kratek film, v katerem spregovorijo otroci, ki imajo redko bolezen in se pogovorili o rdečih balonih, ki so simbol tega dne. Rdečim balonom ta dan uspe povezati celotno Slovenijo. Otroci, ki niso povsem takšni, kot bi morali biti, njihove hibe in nemoči, povežejo celotno družbo, celotno Slovenijo in tako dobijo tisto mesto, ki jim pripada.

Učenci so risali balone, se z njimi igrali, z njimi smo okrasili okna učilnic. V skupinah so si balone podajali in ob tem povedali, kaj povedali želijo otrokom, ki imajo redko bolezen. Zaželeli so jim  veselje, smeh, nič tablet, nič bolečin, prijatelje, brezskrbnost.

Zapisala Nina Zupanc

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost