Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani učenci, starši in učitelji

Prvi teden učenja na daljavo smo zaključili. Za vse nas je bila to adrenalinska zadeva, saj smo se s takim načina dela srečali prvič. Najprej smo učitelji razpravljali kako se tega lotimo, da bo za vse najbolje. Nismo poznali kakšne razmere imate učenci doma, koliko računalnikov, kakšno povezavo imate, kako ste navajeni na samostojno delo. Odločitev, da vam dajo učitelji večinoma dnevno na spletno stran šole navodila, naloge in da vas nagovorijo preko elektronske pošte in eAsistenta je bila prava poteza, smo včeraj ugotovili na video konferenci učiteljskega zbora.

Ker se je v ponedeljek vključilo  več kot 300 šol v tak način dela, hrbtenica ni zdržala (beri Arnes) in dostop do naše spletne strani nekaj časa ni bil možen. Situacija pa se je izboljševala iz dneva v dan. Z veliko večino učencev ali pa staršev so ta teden stopili v kontakt učitelji predmetov ali razredniki. Po vaših povratnih informacijah, ki ste jih nam pošiljali vas je velika večina zadovoljna, kako je potekalo poučevanje na daljavo, nekaj pa vas je omenilo, da je bilo pri nekaterih predmetih malo preveč nalog. Tak način sodelovanja nam pomaga usmerjati delo v naslednjem tednu, ko bodo naši učitelji počasi pričeli dodajati tudi kakšne nove načine dela. V galeriji objavljamo nekaj vaših povratnih informacij, kako ste uresničevali naloge, ki so vam jih pripravili naši učitelji in učiteljice.

Učenci in učenke, vem, da bi se radi družili z vašimi sošolci, sošolkami, učiteljicami in učitelji ampak situacija v kateri se trenutno nahajamo v Škofji Loki in državi Sloveniji nam tega ne dopušča. Ostati moramo doma v krogu družine, če se želimo čimprej vrniti v šolo in poslušati kaj nam dnevno sporočajo najvišji predstavniki občine in države. Vem, da je doma potrebno včasih veliko usklajevanja, kdo bo prvi delal na računalniku, kdo bo pa opravil ostala nujna dela doma. Zato si postavite urnik.  Pomembno je, da kombinirate šolsko delo (računalnik, gledanje šolskega programa na TVO SLO 1 in SLO 2), in športne dejavnosti v naravi in doma ob upoštevanju priporočil. Žal ne smete na šolska igrišča in zato izkoristite bližnji gozd in druge možnosti, vendar le v krogu družine, ne pa s sošolci. Za vse to bo še čas in od nas je odvisno kdaj.

V naslednjem tednu bomo pričeli podobno kot smo začeli. Ker pa se tudi mi izobražujemo kako izvajati najbolje poučevanje na daljavo, bomo proti koncu tedna pričeli nadgrajevati naše delo. O vsem vas bodo obvestili učitelji. Želim si, da bi vsi stopili v stik z učitelji, tudi če vam kakšna naloga ne gre najbolje, saj so vam pripravljeni pomagati. Starejši učenci stopite najprej z učitelji v kontakt preko elektronske pošte ali jim pošljite povratno informacijo kako vam gre. Lažje bomo usmerjali naše delo, če bomo vedeli kako se počutite, kaj vas muči in s čim ste zadovoljni. Za mlajše učence pa boste  povratno informacijo tudi v naslednjem tednu poslali kar starši, kajne? Poučevanje na daljavo zahteva samostojnost učencev. Poskusimo vsi delovati na ta način.

Ob koncu bi rad pohvalil vse, učence, starše in učitelje, ki ste poskrbeli, da je prvi teden izobraževanja na nov način (daljavo) potekal dobro. Stopimo skupaj tudi v naslednjem tednu tako, da bo izobraževanje naših učencev potekalo še bolje kot v tem tednu.

Ostanite zdravi in lep pozdrav vsem.

Marko Primožič, ravnatelj

no images were found

no images were found

(Skupno 559 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost