Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši, skrbniki in skrbnice!

Obveščamo vas, da imamo na matični šoli v Podlubniku potrjene primere okužbe z virusom COVID-19 pri učencih in nekaj učiteljih. Vsi so v izolaciji. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je odredil, da morata v karanteno oddelek 5. razreda in oddelek 6. razreda ter nekaj posameznikov iz drugih razredov. Kje so se okužili, zaenkrat še ne vemo.

V šoli želimo zajeziti širjenje virusa, da se ne bi prenesel v vaše domove zato potrebujemo vaše sodelovanje in pomoč. Že pred časom smo vas obvestili, da otrok, ki niso zdravi (kronične bolezni so pri tem izvzete) ali ste seznanjeni, da so bili v stiku s COVID-19 okuženo osebo, ne pošiljate v šolo. Otroke v šoli seznanjamo o pomembnosti umivanja rok in uporabe maske.

Ugotavljamo, da si veliko otrok, tako mlajših kot starejših, po uporabi stranišč ne umije rok oz. si jih umijejo zelo površno. Prosimo vas, da jih doma še naprej vzpodbujate, da si umijejo roke, še posebej pred jedjo in po uporabi stranišča. V tem času je to izjemno pomembno!

Nošenje mask v skupnih prostorih (hodniki, večnamenski prostor, jedilnica in garderobe) in tam kjer se učenci od 4. razreda dalje združujejo pri pouku in ne moremo zagotoviti ustrezne razdalje, je obvezno. S tem bo vaš otrok manj izpostavljen možnosti okužbe, pa tudi ostali učenci in zaposleni, v šoli.

NIJZ je objavil priporočila šolam o ravnanju v povezavi z boleznijo COVID-19. Zaželeno je, da si jih preberete tudi vi.

V primeru potrjene okužbe učenca s korona virusom, NIJZ praviloma odloči, da ostanejo doma (v karanteni) vsi, ki so bili v skupini v stiku z okuženo osebo (visoko rizični kontakt) in niso nosili maske oz. zaščite ali imeli ves čas ustrezne razdalje.

Vsi si želimo, da bi pouk potekal v šoli zato moramo ustaviti širjenje virusa med učenci in učitelji.

Hvala za sodelovanje in ostanite zdravi.

Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 377 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost