Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tudi naša šola se je odzvala na projekt »Carjevič – rdeča lička v škofjeloških vrtcih in šolah«.  Projekt je oblikovala Občina Škofja Loka na pobudo občanke Čiške Podnar, ki je škofjeloškim otrokom donirala 20 sadik, za ostale sadike je sredstva pokrila Občina Škofja Loka. Gospa Čiška se je za donacijo odločila za spodbudo ostalih občank in občanov k razmisleku o samooskrbi, o ravnanju z okoljem, o skrbi za sočloveka in naravo.

Donirali so sorto Carjevič, saj gre za odporno jabolko. Plodovi so srednje drobni, sploščeno okroglasti, so sočni, srednje čvrsti in imajo sladkokiselkast okus, povrhnjica pa je gladka. Osnovna barva je svetlo rumena, pokrivajo pa jo značilna “rdeča lička”. Jabolka dozorijo v sredini septembra, tako da bodo razveseljevali naše najmlajše občanke in občane, potem ko se bodo v šole vrnili s poletnih počitnic.

V četrtek, 24. 3. 2022, smo na naši šoli pripravili manjši dogodek skupaj z nekaterimi MEPI-jevci. Hišnik Boštjan je odlično razložil, kako se pravilno sadi tovrstne sadike. Učenci so pomagali pri sajenju in obrezovanju dreves. Za konec smo prebrali zgodbo Shel Silverstein: Drevo ima srce. Zdaj nas čaka le še opazovanje rasti ter sladki sadeži.

 

 

Jana Ržen

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost