Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pešbus ima postaje in vozni red, vodi ga spremljevalec in deluje podobno kot šolski avtobus, le da se ne premika na kolesih, temveč z nogami. Otroci se v varnem okolju privajajo na udeležbo v prometu in so tako pozneje pripravljeni na samostojno pot v šolo.

PREDSTAVITEV PEŠBUSA 2021/2022

Akcijo Pešbus v sklopu projekta Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah na šoli bomo izvajali tudi v letošnjem šolskem letu od ponedeljka, 6. 9. 2021 dalje. (PRIJAVNICE oddajte najkasneje do petka, 10. 9. 2021).

Namenjena je hoji, kot najdostopnejšemu, najbolj zdravemu in najcenejšemu načinu premikanja.

Glede na prisotnost COVID 19 boste z udeležbo lahko pomembno prispevali k zajezitvi nadaljnjega širjenja, zato vas prav s tem razlogom še posebej vljudno vabimo k temu načinu prihajanja v šolo.

Vključijo se lahko učenci  2., 3. in 4. razreda. Seveda se lahko pridružijo tudi učenci višjih razredov.

Otroci imajo tedensko vozovnico, v katero jim »šoferka« PešBus-a Jožica Žnidaršič pritisne žig in »vožnja« se prične ob 7.50 pri trgovini Modri val in nadaljuje skozi Podlubnik vse do šole. Vozni red našega avtobusa je:

Start: Pred trgovino Modri val ob 7:50

  1. postaja: otroško igrišče Podlubnik ob 7:57
  2. postaja: košarkarsko igrišče Podlubnik ob 8:00
  3. postaja: parkirišče pred Mercatorjem ob 8:03
  4. postaja: parkirišče Podlubnik 8:09

Cilj: OŠ Ivana Groharja.

Starši, ki boste otroke prijavili na Pešbus, boste pravočasno seznanjeni o morebitnih spremembah. Od prijave lahko kadarkoli odstopite pisno ali s sporočilom na elektronsko pošto izvajalca.

Prijave otrok za PEŠBUS zbiramo do petka,  10. 9. 2021. Oddajte jih razredničarki ali v tajništvo šole.

Hkrati vas želimo opozoriti, da bo PEŠbus vozil toliko časa, dokler bodo otroci vstopali na posameznih postajah.

POZOR! Hkrati vas vabimo, da se vključite kot spremljevalci oz. aktivno pomagate  ter osebno nagovorite in povabite svoje sorodnike ali znance, da postanejo spremljevalci. Tako lahko tudi vi prispevate k trajnostni mobilnosti oz. zdravemu in najcenejšemu načinu premikanja.

Več o projektu PEŠBUS si lahko preberete na spletni strani aktivnovsolo.si , z vprašanji pa se lahko obrnete na koordinatorici Pešbusa na šoli na e-naslov:

patricija.volcic@os-igroharja.si

alenka.magajne-germ@os-igroharja.si

 

Aktiven pozdrav.

 

Koordinatorici                                                                                           Ravnatelj

Patricija Volčič                                                                                            Marko Primožič

Alenka Magajne Germ

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost