Skoči na glavno vsebino
Select Page

Knjiga je kot luč – prebereš jo,

da sveti v tebi.

(France Bevk)

17. september je bil prav poseben, saj je dan zlatih knjig. Na ta dan se je rodil in 80 let kasneje tudi umrl znan slovenski pisatelj France Bevk, ki je dejal, da je “dobra knjiga zlata knjiga”. To je tudi uradni začetek bralnega leta. Začela se je nova, že 62. sezona bralne značke.

Med nami je nova knjiga v »Zbirki za prvorazredne punce in fante«: Ponikalnice: uganke z rimo in soljo Miroslava Košute in ilustratorke Suzi Bricelj. Pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS so že 7. leto zapored pripravili darilno slikanico, ki so jo prejeli vsi prvošolci v Sloveniji in slovenski otroci zunaj njenih meja. Razdelili so kar 25.500 slikanic.

Podelitev,ki se je v petek odvijala v naši knjižnici, je bila vseslovenski dogodek, saj so vse šole na isti dan obdarovale učence in tako smo vsi skupaj na najlepši način obeležili dan zlatih knjig in začetek bralne sezone. Naše prvošolčke sem z namenom prvič povabila v šolsko knjižnico ravno na ta dan. V manjših skupinicah so si ogledali razstavo Bevkovih del, si prvič izposodili knjige in prejeli darilo. Vesele fotke pa so nastale v njihovih učilnicah, ko so bili skupaj v svojem mehurčku. Starši naših prvošolčkov, ki se šolajo na  domu, pa so zbirko ilustriranih ugank prejeli v tem tednu.

Vsem učencem želim obilo zabave ob reševanju ugank in prebiranju knjig za bralno značko.

 

knjižničarka Anica

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost