Skoči na glavno vsebino
Select Page

Po prvomajskih praznikih bomo izvedli nacionalno preverjanje znanja za učence 6. in 9.razreda po naslednjem razporedu:

 • iz znanja slovenščine za 6. in 9. razred: torek, 7. 5. 2024, od 8.00 do 9.00,
 • iz znanja matematike za 6. in 9. razred: četrtek, 9. 5. 2024, od 8.00 do 9.00,
 • iz znanja angleščine za 6. in 9. razred: ponedeljek, 13. 5. 2024, od 8.00 do 9.00,

 

Navodila za učence 6. in 9. razreda:

Učenci 6. in 9. razreda, pridejo v šolo ob 7.40 (takrat se bodo odprla vrata garderobe) in si ogledajo na oglasni deski pred računalniško učilnico v katero skupino so razporejeni in kje bodo pisali NPZ ter nato odidejo v učilnice. Nadzorni učitelji učence počakajo v učilnicah, kjer bodo opravljali preverjanje, ob 7.45. Zadrževanje v drugih prostorih ni dovoljeno, kar zagotovijo dežurni učitelji na hodnikih in garderobi. Torbe in izklopljene mobilne telefone in pametne ure učenci odložijo na za to določeno mesto v učilnici. Nadzorni učitelji pred začetkom preverjanja učence seznanijo s podrobnimi navodili. S pisanjem učenci pričnejo ob 8.00 in pišejo do 9.00.

 • Učenec, ki zamudi začetek pisanja za več kot 15 minut, ne more opravljati preverjanja. Tisti, ki zamudi začetek pisanja za največ 15 minut, lahko opravlja preverjanje v učilnici, v katero je bil razporejen. Čas pisanja se učencu v primeru zamude ne podaljša. Zamuda se zabeleži v Zapisnik o poteku NPZ.
 • Pri tujih jezikih in glasbeni umetnosti se učencu, ki zamudi za največ 15 minut, ne dovoli vstopiti v učilnico med potekom slušnega preverjanja znanja. Za to poskrbi nadzorni učitelj na hodniku. Učenec počaka na hodniku in vstopi v učilnico, ko se slušno preverjanje znanja zaključi

Učenci s posebnimi potrebami pišejo NPZ v skladu s prilagoditvami.

 

Dovoljena gradiva in pripomočki med pisanjem nacionalnih preizkusov znanja

Pri slovenščini in angleščini imate učenci: modro/črno nalivno pero ali moder/črn kemični svinčnik.

Pri matematiki-6. razred: učenec prinese modro/črno nalivno pero ali moder/črn kemični svinčnik, svinčnik, radirko, šilček, ravnilo, geotrikotnik in šestilo.

Pri matematiki-9. razred: učenec prinese modro/črno nalivno pero ali moder/črn kemični svinčnik, svinčnik, radirko, šilček, ravnilo, geotrikotnik in šestilo. Raba žepnega računala ni dovoljena. Navodila in nasveti za reševanje, izbor geometrijskih obrazcev (formul), kvadratov nekaterih števil, nekaterih približkov stalnic (konstant) in matematičnih znakov so sestavni del preizkusa znanja

Pri pisanju NPZ ni dovoljena uporaba pisala, ki deluje po principu piši-briši in vsebuje gel, občutljiv na toploto, zaradi česar se spreminja vidnost besedila do te mere, da lahko v celoti »izgine« iz preizkusa.

Potek pouka in aktivnosti za učence na dan izvajanja NPZ

 • Šolski prevozi bodo organizirani na dan preverjanja po običajnem voznem redu (obe vožnji). Učenci vozači s kombijem se pripeljejo normalno ob 7.20, učenci 6. in 9. razreda, ki se vozijo z avtobusom se pripeljejo s prvo vožnjo in počakajo v večnamenskem prostoru, kjer si na oglasni deski pred računalniško učilnico ogledajo v katero skupino so razporejeni in kje bodo pisali NPZ.
 • Učencem 6. in 9. razreda odpadejo predure na dan preverjanja.
 • Učenci od 1. do 5. razreda imajo vse dni preverjanja pouk in pridejo v šolo po ustaljenem urniku. Petošolci imajo spremenjene učilnice za prvo uro pouka (vsak dan preverjanja).
 • Učenci 6. razreda imajo po preverjanju po 1. šolski uri in šolski malici v torek, 7. 5. 2024, športni dan-orientacijo, ostala dneva reden pouk po urniku. V primeru slabega vremena bo športni dan-orientacija v ponedeljek, 13. 5. 2024.
 • Učenci 7. razreda imajo v četrtek, 9. maja ekskurzijo, ostale dni preverjanj imajo pouk od prve ure dalje. Prvo uro bo potekal po prilagojenem urniku. V času predure učitelji ne načrtujejo aktivnosti z učenci.
 • Učenci 8. razreda imajo v torek, 7. maja ekskurzijo, ostale dni preverjanj imajo pouk od prve ure dalje. Prvo uro bo potekal po prilagojenem urniku. V času predure učitelji ne načrtujemo aktivnosti z učenci.
 • Učenci 9. razreda imajo vsak dan po zaključenem preverjanju pouk po urniku.
 • NPZ je za učence 6. in 9. razreda obvezen, razen za učence priseljence.

Prikaz organizacije dela za učence od 6. do 9. razreda v času preverjanja znanja:

Razred/aktivnost Torek

7. 5. 2024

Četrtek

9. 5. 2024

Ponedeljek

13. 5. 2024

6. razred

8.00 do 9.00

NPZ SLJ NPZ MAT NPZ TJA
6. razred

od 9.05 dalje

športni dan-orientacija pouk pouk
7. razred pouk po prilagojenem urniku (pričetek ob 8.20) Ekskurzija

(zbor pred šolo ob 7.30)

pouk po prilagojenem urniku (pričetek ob 8.20)
8. razred Ekskurzija

 (zbor pred šolo ob 7.30)

pouk po prilagojenem urniku (pričetek ob 8.20) pouk po prilagojenem urniku (pričetek ob 8.20)
9. razred

8.00 –  9.00

NPZ SLJ NPZ MAT NPZ TJA
9. razred

od 9.05 dalje

pouk pouk pouk

Obvestilo v pdf obliki.

 

Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost