Skoči na glavno vsebino
Select Page

Z gostovanjem v Škofji Loki od sobote, 29. 9. 2018 do srede, 3. 10. 2018, je skupina učencev in dijakov s profesorji iz češkega Tabora vrnila obisk naših učencev v začetku septembra.

Šest čeških učencev so v goste prijazno sprejeli naši učenci: Sara Buden, Samo Čadež, Nika Kralj in Nina Pegam iz 9. A, Tina Urbančič iz 9. B in Martin Frelih iz 7. A. Nekateri so postali prijatelji že na druženju v Taboru. Nedelja je bila namenjena spoznavanju z vrstniki in gostiteljskimi družinami. Naši gostitelji so jim pripravili različne izlete po bližnji in daljni okolici in druga prijetna doživetja. Izkazali so se s skrbjo za dobro počutje svojih gostov. To potrjuje tudi zajetno število fotografij, ki bodo spominjale na lepo preživete skupne trenutke.

V ponedeljek zjutraj je goste sprejel gospod ravnatelj Marko Primožič. Skupaj z njim so jih učenci popeljali na ogled šole. Drugo uro so bili z vrstniki pri pouku angleščine, geografije in tehnike. Po malici na gimnaziji, kjer so bili gimnazijci gostitelji čeških dijakov, so obiskali župana Škofje Loke in si pod vodstvom loških gimnazijcev ogledali znamenitosti našega mesta ter Loški muzej. Popoldan so se družili z vrstniki. V torek so imeli organiziran obisk Škocjanskih jam in slovenske obale z ogledom Pirana. Kljub burji jih je slovensko primorje navdušilo. Poseben vtis pa je pustil obisk Škocjanskih jam. Torkov večer so izkoristili za krepitev prijateljstev. V sredo zjutraj pa so se po skupinskem fotografiranju poslovili od loških prijateljev. Na poti proti domu so si ogledali še Ljubljano.

Pripravila učiteljica Branka Svoljšak

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost