Skoči na glavno vsebino
Select Page

Devetnajstega maja smo se nekateri učenci naše šole odpravili na nepozabno ekskurzijo v San Marino. Naš izlet se je začel že ob četrti uri zjutraj.  Z avtobusom smo se odpravili proti Mirabilandiji.

Prvih nekaj ur smo na avtobusu večinoma spali. Tisti, ki smo vstali bolj zgodaj, smo imeli priložnost videti prelep sončni vzhod. Na italijanski strani smo se na hitro ustavili na enem izmed postajališč. Okoli desete ure smo prispeli na parkirišče zabaviščnega parka Mirabilandija. Razdelili smo se v manjše skupine in začeli tekati do najbolj zanimivih naprav. Nekateri so se celo opogumili in obiskali hišo strahov. To pa je trajalo vse do šeste ure zvečer. Z avtobusom smo se odpravili v Rimini. Po dobri uri vožnje smo prispeli do hotela, kjer nas je čakala večerja. Po večerji smo se sprehodili po plaži na koncu pa smo se nekaj časa zadržali v turističnih trgovinicah.

Naslednji dan smo začeli z zajtrkom. Dopoldne pa smo preživeli na plaži. Nekateri so se kopali v morju, drugi pa smo peščeno plažo in čisto morje izkoristili kot popolno ozadje za skupinske fotografije. Sledila je vožnja do San Marina. Tam smo se z vlečnico povzpeli v to malo državico sredi Italije. Prvo uro smo imeli voden ogled, potem pa smo se v manjših skupinah odpravili raziskovat. Ob dogovorjeni uri smo se zbrali na mestnem trgu in se skupaj odpravili nazaj do avtobusa. Pot nazaj je bila dolga. Krajšali smo si jo s filmom in obujanjem spominov na preživeli vikend. V Škofjo Loko smo se vrnili okoli enajste ure zvečer. Vsak v svojem domu smo mirno spali, saj smo bili v ponedeljek upravičeni spraševanj.

Maja Šubic, 9. C

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost