Skoči na glavno vsebino
Select Page

“Če ni vode, ni življenja. Tako potrebna je kot sonce. V njej je vse življenje. Temeljni simboli vztrajno živijo v človeškem srcu in domišljiji ter se zrcalijo v kolektivni zavesti ljudi. Pomanjkanje pitne vode lahko hitro postane najhujši problem človeštva v prihodnosti. Pravzaprav se je ta prihodnost že začela.”
citat iz knjige Zemlja ima srce (avtor prispevka je naravovarstvenik Anton Komat)

Svetovni dan voda, ki ga, odkar je bil leta 1992 izbran na konferenci Združenih narodov o okolju in razvoju v brazilskem mestu Rio de Janeiro, vsako leto obeležujemo 22. marca, poudarja pomen vode. Tema letošnjega je »Pospešimo spremembe« (angleško »Accelerating change«).

V naši šolski knjižnici smo ga med drugim obeležili tudi z eko pravljico Gnusna kalnica, ki jo je napisal Andrej Predin in tako cel teden posvetili vodi.

Na spletni strani Organizacije Združenih narodov za prehrano najdete starodavno zgodbo o kolibriju, ki nam je vsem lahko v navdih: https://www.unwater.org/bethechange/

Animirani film ob svetovnem dnevu voda s kolibrijem v glavni vlogi (s slovenskimi podnapisi) pa si lahko ogledate tu: https://youtu.be/avt25lGanHk

knjižničarka Anica

 

 

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost