V času, ko vse več informacij sprejemamo preko digitalnih medijev, postaja veščina iskanja verodostojnih novic vedno bolj aktualna. Zato bomo tudi v naši knjižnici v prihodnosti pripravili več izobraževanj v sklopu informacijskega opismenjevanja. Na teh tečajih bodo predvsem mladi lahko pridobili nekatera dodatna znanja o uporabi računalnika in drugih tehničnih naprav ter iskanju verodostojnih informacij preko njih.

Zato v času letošnjih zimskih počitnic pripravljamo 4 dnevno izobraževanje (vsak dan po 1,5 ure – dve šolski uri s pričetkom ob 10.00 h) za otroke od 4. – 9. razreda OŠ. Število računalniških mest je omejeno, zato so potrebne rezervacije, ki jo opravite na oddelku knjižnice na Nami, preko tel. 04 51 12 506 ali na info@knjiznica-skofjaloka.si

Vsebina (8 šolskih ur)

Na svetovnem spletu bomo poiskali zanimive spletne strani in poučne vsebine. Izdelali bomo PowerPoint predstavitve, kot primer seminarske naloge. V predstavitve bomo vključili besedila, slike, glasbo, videoposnetke. Vse potrebno bomo poiskali na internetu, določene stvari pa bomo izdelali sami (npr. narisali sliko …). Uporabili bomo tudi spletne zemljevide. Spoznali bomo različne vrste datotek in se naučili pregledovati in urejati datoteke. Govorili bomo tudi o varnosti in zasebnosti na internetu. Vsak udeleženec bo lahko izbral poljubno temo za svojo predstavitev (npr. Srnjak, Zvonček, Škofja Loka, Lubnik …). Predstavitev bomo oblikovali in uporabili tudi animacije.

 Predznanje

Priporočljivo poznavanje dela v okolju Windows, uporaba miške in tipkovnice, izkušnje pri uporabi interneta.

 Trajanje

8 šolskih ur/ 4 dni

                                                                                             Mag. Matjaž Eržen

                                                                                                     direktor

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost