Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja do 18. aprila.

Z dnem 12. 4. 2021 se ponovno za vse otroke odpirajo vrtci in osnovne šole. Pravila in omejitve pa ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem.

V šolo lahko vstopajo le zdravi učenci in zaposleni.

Če otrok zboli z enim ali več simptomov kot so npr.: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje (kar ni posledica alergij), bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesne veznice v blagi ali težji obliki, naj ostane doma. Za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega zdravnika ali dežurnega zdravnika.

Pouk bo potekal v stalnih skupinah »mehurčkih«, poudarek bo na zračenju prostorov. Izvajali bomo tudi pouk obveznih in neobveznih izbirnih predmetov. Pouk in druge aktivnosti bodo potekale tudi zunaj, saj smo pridobili tudi novo učilnico v naravi.

Izvajali bomo tudi nekatere interesne dejavnosti. Učitelji bodo učence obvestili, katere interesne dejavnosti bomo izvajali in kdaj jih bodo pričeli izvajati.

Jutranje varstvo in podaljšano bivanje bosta potekala tako, kot pred zaprtjem šol.

V šolski knjižnici bo potekala izposoja knjig po vnaprej določenem urniku.

Šolska prehrana bo organizirana za vse prijavljene učence. Od ponedeljka, 12. 4. 2021, veljajo prijave na prehrano, kakršne so bile pred zaprtjem šol. Nujno je, da za odjavo ali spremembo obrokov poskrbite starši sami v eAsistentu.

Šolski prevozi: Avtobusi in kombiji bodo vozili po ustaljenem urniku.

Starši in ostali obiskovalci v šolo ne vstopajo, razen ob predhodni najavi pri zaposlenemu. Vstopajo skozi glavni vhod in v zvezek pred upravo šole vpišejo svoje podatke.

Maske nosijo vsi učenci od 6. do 9. razreda tudi v matičnih učilnicah, ostali učenci v skupnih prostorih.

V torek, 13. 4. 2021 bodo potekale skupne govorilne ure na daljavo.

Ostale informacije vam bodo posredovali razredniki, prav tako bodo seznanjeni tudi učenci na videokonferencah, ki bodo potekale v petek, 9. 4. 2021.

Hvala vsem za vaše sodelovanje, odgovorno ravnanje, strpnost in razumevanje.

Se že veselimo ponovnega srečanja učencev in učiteljev šoli.

Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost