Po prvomajskih praznikih bomo izvedli nacionalno preverjanje znanja za učence 6. in 9.razreda po naslednjem razporedu:

 • SLOVENŠČINA: v torek, 4. 5. 2021, za 6. in 9. razred,
 • MATEMATIKA: v četrtek, 6. 5. 2021, za 6. in 9. razred,
 • ANGLEŠČINA: v ponedeljek, 10. 5. 2021, za 6. razred,
 • ZGODOVINA: v ponedeljek, 10. 5. 2021, za 9. razred.

Navodila za učence 6. in 9. razreda:

Učenci 6. in 9. razreda, pridejo v šolo ob 7.40 (takrat se bodo odprla vrata garderobe) in si ogledajo sezname na vratih matičnih učilnic, kje bodo opravljali preverjanje. Nadzorni učitelji učence počakajo v učilnicah, kjer bodo opravljali preverjanje, ob 7.45. Torbe in izklopljene mobilne telefone boste učenci odložili na za to določeno mesto v učilnici. S podrobnimi navodili vas bodo nadzorni učitelji seznanili pred začetkom preverjanja. S pisanjem boste pričeli ob 8.00 do 9.00. Vstopanje v učilnico za učence 6. in 9. razreda po 8.00 ni več možno.

Dovoljena gradiva in pripomočki med pisanjem nacionalnih preizkusov znanja

Pri slovenščini, angleščini in zgodovini imate učenci: modro/črno nalivno pero ali moder/črn kemični svinčnik.

Pri matematiki: modro/črno nalivno pero ali moder/črn kemični svinčnik, svinčnik, radirko, šilček, ravnilo, geotrikotnik in šestilo. Raba žepnega računala ni dovoljena. Navodila in nasveti za reševanje, izbor geometrijski obrazcev (formul), kvadratov nekaterih števil, nekaterih približkov stalnic (konstant) in matematičnih znakov so sestani del preizkusa.

Pri pisanju NPZ ni dovoljena uporaba pisal, ki deluje po principu piši-briši in vsebuje gel, ki je občutljiv na toploto!

Potek pouka in aktivnosti za učence na dan izvajanja NPZ

 • Šolski prevozi bodo organizirani na dan preverjanja po običajnem voznem redu (obe vožnji), če bo lepo vreme (varianta A).
 • V primeru, da bo zaradi slabega vremena odpovedan dan dejavnosti za 7. in 8. razred (varianta B), bo druga vožnja kasneje (o tem vas bomo seznanili 3. 5. 2021), saj bodo učenci 7. in 8. razreda prišli v šolo za drugo šolsko uro.
 • Vsem učencem 6. do 9. razreda odpadejo predure na dan preverjanja.
 • Učenci od 1. do 5. razreda imajo vse dni preverjanja pouk in pridejo v šolo po ustaljenem urniku. Petošolci imajo spremenjene učilnice za prvo uro pouka (prvi dan preverjanja).
 • Učenci 6. razreda imajo po preverjanju po 1. šolski uri in šolski malici, v primeru lepega vremena (A varianta) v torek, 4. 5. 2021, športni dan-orientacijo, ostala dneva reden pouk po urniku. V primeru slabega vremena bo športni dan-orientacija v četrtek, 6. 5. 2021.
 • Učenci 7. razreda imajo v torek, 4. maja in v ponedeljek, 10. 5. 2021, dan dejavnosti, v četrtek imate pouk od prve ure dalje, ki bo potekal po prilagojenem urniku. Če bo v torek in ponedeljek slabo vreme (B varianta), boste sedmošolci svoje obveznosti za predmet, ki ga imate prvo uro opravili na daljavo. Navodila vam bodo učitelji naložili v MS Teamse, dan pred preverjanjem. S poukom oba dneva pričnete drugo šolsko uro.
 • Učenci 8. razreda imajo v četrtek, 6. maja dan dejavnosti, ostale dni preverjanj imajo pouk od prve ure dalje po prilagojenem urniku. Če bo v četrtek slabo vreme (B varianta), boste osmošolci svoje obveznosti za predmet, ki ga imate prvo uro opravili na daljavo. Navodila vam bodo učitelji naložili v MS Teamse, dan pred preverjanjem. S poukom ta dan pričnete drugo šolsko uro.
 • Učenci 9. razreda imajo vsak dan po zaključenem preverjanju pouk po urniku.
 • NPZ je za učence 6. in 9. razreda obvezen, razen za učence priseljence.
 • podrobnejša organizacija izvedbe je predstavljena v tem dokumentu.

Ostale informacije o izvajanju NPZ na šoli so dostopne na šolski spletni strani na povezavi http://osig.splet.arnes.si/za-starse-in-ucence/nacionalno-preverjanje-znanja/

Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost