Zaključilo se je letošnje tekmovanje iz znanja geografije. Potekalo je z naslovom »Trajnostni turizem za razvoj«. Trije nivoji tekmovanja iz znanja geografije: šolsko, področno in državno, potekajo v dveh delih. Tekmovalci morajo pokazati poznavanje predpisane vsebine in orientacije na terenu. Na terenu je pomembno dobro opazovanje naravnih in družbenih značilnosti v okolju, sklepanje, povezovanje in orientacija.

Na šolskem tekmovanju so bronasto priznanje osvojili trije tekmovalci: Nace Rant iz 7. a, Larisa Demšar iz 8. b in Lana Ema Mrak iz 8. a. Na področno tekmovanje, ki je potekalo na OŠ Stražišče, sta se neposredno uvrstila Nace Rant in Larisa Demšar. Po naknadnem izboru republiške tekmovalne komisije pa se je tekmovanja udeležila še Eva Lavtižar iz 6. b.

Eva, Larisa in Nace so na področnem tekmovanju pokazali odlično znanje in vsi trije osvojili srebrna priznanja. Nace Rant je z najvišjim številom točk zasedel 1. mesto na Gorenjskem in se uvrstil na državno tekmovanje.

Državno tekmovanje je potekalo na OŠ Janka Glazerja v Rušah. V hudi konkurenci več kot stotih osnovnošolcev od 6. do 9. razreda je Nace Rant iz 7. a pokazal odlično pripravljenost in zbranost v obeh delih tekmovanja. Poplačan je bil trud in zavzeto delo, ki ga je vložil v priprave na tekmovanje in za doseženo tretje mesto v državi osvojil zlato priznanje. Za tak uspeh si zasluži tudi posebno pohvalo.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za dosežen uspeh.

Mentorica Branka Svoljšak

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)