Select Page

Spoštovani starši

V ponedeljek, 18. 5. 2020, se več kot po dveh mesecih učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja vračajo v šolske klopi. Zaključilo se je obdobje, ko smo sodelovali preko različnih virtualnih kanalov in spet se bomo srečevali z učenci na šolskih hodnikih in učilnicah.

Najprej se vam najlepše zahvaljujem za ves trud, ki ste ga vložili pri šolanju na daljavo vašega otroka. V sodelovanju z našimi učitelji, ki so pripravljali pestre vsebine in sodelovali z vami, je delo v drugačnih razmerah odlično potekalo. Vsi smo se iz tega veliko naučili.

Vlada je dne, 14. 5. 2020 razglasila preklic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Kljub temu pa se splošni in posebni ukrepi, sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih (Ul. RS, št. 33/06 in 49/20) v skladu s Sklepom o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih pri epidemiji COVID-19 (Ul. RS št. 23/20) ob njihovi strokovni utemeljenosti še naprej uporabljajo.

V ponedeljek, 18. 5. 2020, pričnemo z izvajanjem naše dejavnosti skladno z vsemi prejetimi pojasnili, usmeritvami in določili Ministrstva za izobraževanje, znanost ni šport (v nadaljevanju MIZŠ). Zato bodo nekatere dejavnosti v prvem triletju potekale malo drugače, kot smo jih bili vajeni do 13. 3. 2020, ko smo zaradi razglašene epidemije ostali doma in pričeli z izvajanjem pouka na daljavo.

Zadnji teden smo pripravljali vse potrebno, da se bodo otroci lahko varno šolali na naši šoli. Temeljito smo počistili šolske prostore, jih razkužili in pripravili za poučevanje. V začetku maja smo temeljito obnovili atletsko stezo in stezo za tek na našem športnem parku. Prav tako so se temeljito pripravili naši učitelji, ki bodo učence prvega triletja sprejeli v šolo.

V ponedeljek, 25. 5. 2020 se bodo v šolo vrnili devetošolci in v »živo« zaključili šolanje na naši šoli ter se obogateni z novo izkušnjo, podali v srednje šole. Starše devetošolcem prosim, da čimprej izpolnijo vprašalnik, ki nam bo pomagal postaviti novo organizacijo dela šole.

V šolo bomo z 25. 5. 2020 povabili tudi učence od 4. do 8. razreda, ki potrebujejo pomoč in podporo oz. niso, iz različnih razlogov, uspeli v času izobraževanja na daljavo usvojiti temeljnih ciljev in ne dosegajo  minimalnih standardov znanja in za njih organizirali različne oblike pomoči.

Ponovno prične z obratovanjem naša kuhinja.

Organizirali bomo tudi šolske prevoze. V prvem tednu bodo pričeli voziti vsi kombiji, od 25. 5. 2020 dalje pa še šolski avtobusni prevoz.

Podrobnejša navodila o ponovnem pričetku šolanja in o prvem šolskem dnevu so staršem učencev prvega triletja poslale razredničarke po elektronski pošti oz. eAsistentu.

Vsem učencem prvega triletja želim lep začetek pouka, ostalim pa uspešno nadaljevanje pouka na daljavo.

Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 271 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost