Skoči na glavno vsebino
Select Page

Zadnje novembrske dneve poseben utrip naši šoli dajejo priprave na tradicionalno dobrodelno prireditev, ki poteka vsako leto zadnji četrtek v novembru. Že deseto leto jo organiziramo v dveh delih, kot dobrodelni Koncert Za dva groša fantazije in Miklavžev sejem.

Z denarjem zbranim na dobrodelni prireditvi napolnimo Šolski dobrodelni sklad, ki je namenjen pomoči učencem iz socialno šibkih družin pri plačilu ekskurzij, šol v naravi, taborov, dni dejavnosti in drugih stroškov, ter nadstandardnemu programu.

Na dobrodelno prireditev smo se pripravljali vsi učitelji in učenci matične in podružničnih šol. Na tehniškem dnevu so učenci pod vodstvom razrednikov in sodelavcev izdelali okraske, voščilnice, pekli slaščice, šivali igračke, izdelali svečnike, žličke okrasili s fimo maso in pripravili druga darila za prednovoletni čas. K sodelovanju na Miklavževem sejmu smo povabili tudi starše, ki so se odzvali v velikem številu. Pomagali so z materialom za ustvarjalne delavnice in spekli drobno pecivo za prodajo na sejmu.

Glavno  dejanje dobrodelne prireditve je bilo v četrtek, 30. 11. 2017, koncert Za dva groša fantazije in Miklavžev sejem. Večnamenski prostor se je napolnil do zadnjega kotička. Koncert sta vsebinsko oblikovala učiteljica razrednega pouka Urška Ziherl in učitelj glasbe Gorazd Pintar. Nastopajoči učenci so se predstavili z glasbili. Zvoki kitar, flavt, harmonike, trobent, klavirja so se izmenjevali s pesmijo šolskega otroškega in mladinskega pevskega zbora in orkestrom učencev 8. in 9. r. S pesmijo je koncert popestril gostujoča vokalna skupina Nasmeh iz Žirov. Udeležence sta pozdravila ravnatelj Marko Primožič in župan mag. Miha Ješe. Poudarila sta pomen dobrodelnosti.

Mimo razstave živo pisanih upodobitev glasbil, ki so jih ustvarjali učenci razredne stopnje, so se udeleženci prireditve odpravili v šolsko telovadnico na Miklavžev sejem, ki ga je s sodelavci pripravila učiteljica geografije Branka Svoljšak. Sejemske stojnice so bile skrbno pripravljene in dobro založene. Nestrpni učenci – prodajalci so bili pripravljeni na svojih mestih, da ponudijo lično pripravljene izdelke.

Na povabilo k sodelovanju pri zbiranju sredstev v Šolski dobrodelni sklad se je odzvalo tudi nekaj podjetij in posameznikov, ki so donirali sredstva v obliki materiala, ki so ga učenci potrebovali za izdelavo izdelkov ali z denarnim nakazilom.

Z vsemi zgoraj opisanimi aktivnostmi smo zbrali 5.027 EUR.

Zapisala Branka Svoljšak

no images were found

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost