Select Page

Spoštovani učenci in učenke, spoštovani starši

Vsi težko čakamo, da gremo na zaslužene prvomajske počitnice. V zadnjih šestih tednih smo delali na daljavo in vsak dan smo se naučili kaj novega.

Starši mlajših učencev sporočate razredničarkam, da delo doma lepo poteka. Z večino učencev od 5. do 9. razreda sem se pogovarjal na razrednih urah in sporočili so mi, da jim kar dobro gre, da pogrešajo stik s sošolci, učitelji in nekateri tudi razlago učiteljev, tam kjer je še ni bilo. Vse to smo imeli v našem načrtu, le da smo postopoma uvajali novosti, da ne bi bilo tega naenkrat preveč. Vem, da ste morali starši še vedno pomagati svojim otrokom, najbolj najmlajšim, kljub temu, da so učitelji pripravljali zanimive vsebine, ki so jih popestrili s snemanjem kratkih filmčkov z razlago ali pa so se z učenci srečali že v živo na videokonferencah. Skupaj smo zmogli 6 tednov takega dela.

Sedaj smo prišli do trenutka, ko bodo morali učitelji ocenjevati znanje učencev. Po prvomajskih počitnicah bodo učitelji razredne stopnje posredovali informacije staršem, da boste seznanjeni, kako bomo na naši šoli to počeli. Učencem predmetne stopnje bodo učitelji to zapisali v spletnih učilnicah. Pri usklajevanju na nivoju učiteljskega zbora smo imeli pred očmi vse učence in učenke, zato smo tako načrtovali načine in oblike ocenjevanja znanja.

Nekaj načrtovanih aktivnosti v tem šolskem letu verjetno ne bomo mogli izvesti. Te so:

– naravoslovni tabor za 1. razred na kmetiji Podmlačan,

– letna šola v naravi v Novemgradu za 5. razred,

– odpadla so in še bodo različna tekmovanja v znanju in športu.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nas je obvestilo, da ne bo nacionalnega preverjanja znanja za 6. in 9. razred.

Veliko je že govora o tem kdaj bomo nadaljevali naše delo v šolskih prostorih. Odgovorni nas bodo o tem obvestili po prvomajskih počitnicah, ki so pred nami. Vsem želim, da sedaj za en teden odklopite računalnike in ne mislite na šolske obveznosti. Nadaljevali bomo 4. maja, ko spet pričnemo z delom na daljavo, z novimi močmi in elanom.

Lepo se imejte in pazite na svoje zdravje.

Marko Primožič, ravnatelj

 

 

10. 4. 2020

Pozdravljeni

Čas res hitro beži. En mesec že delamo v spremenjenih okoliščinah in vsak dan se srečujemo z novimi izzivi.

Država je v tem času uzakonila, da vzgojno-izobraževalno delo in druge oblike organiziranega dela z učenci v šolah poteka v skladu s šolskim koledarjem v obliki izobraževanja na daljavo in da se to delo šteje v realizacijo ur pri izvedbi posameznega predmeta.

V tem času smo se učitelji, učenci in posledično starši naučili novih veščin in pridobili veliko uporabnega znanja. S skupnim sodelovanjem smo zdržali vse napore, ki jih prinaša nov način dela. Hvala vsem.

Zahvaljujem se tudi Rotary clubu Škofja Loka, podjetju I4 d.o.o, nekaterim posameznikom za donacijo računalnikov, ki smo jih razdeli našin učencem, da lahko delajo na daljavo.

Pred nami so velikonočni prazniki. Preživite jih čim lepše v krogu svojih najdražjih, saj bo sedaj čas za to.

Ponovno se vidimo in slišimo v torek, 14. 4. 2020. Zahvaljujemo se vsem, ki v tem času upoštevate priporočila Občine Škofja Loka, zdravstvenih institucij in vlade.

V galeriji objavljamo tudi nekaj fotografij, ki ste nam jih posredovali.

Ostanite zdravi

Marko Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 1,081 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost