Select Page

Spoštovani starši

Po devetih tednih pouka na daljavo se devetošolci vračajo v šolske klopi. Spet se bomo srečevali na šolskih hodnikih in učilnicah.

V ponedeljek, 25. 5. 2020, pričnemo z izvajanjem naše dejavnosti v šoli, skladno z vsemi prejetimi pojasnili, priporočili, usmeritvami in določili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (v nadaljevanju MIZŠ), NIJZ in ZRSŠ. Zato bodo nekatere dejavnosti potekale malo drugače, kot smo jih bili vajeni do 13. 3. 2020, ko smo zaradi razglašene epidemije ostali doma in pričeli z izvajanjem pouka na daljavo.

Tudi za vaše otroke, devetošolce, smo pripravili vse potrebno, da se bodo lahko varno šolali na naši šoli in zaključili osnovno šolo in se podali novim izzivom nasproti. Vemo, da so bili nekateri učenci pri delu na daljavo bolj, drugi manj uspešni. Zato je dobro, da se učenci vrnejo v šolo in v teh 20 dneh, kolikor je še ostalo do zaključka pouka devetošolcev, postorijo kar največ, da bodo lahko vsi čimbolj zadovoljni zapuščali šolo.

Oblikovanje skupin

Na novo smo oblikovali skupine učencev v posameznem razredu za izvajanje pouka. Razredniki bodo učence seznanili v kateri skupini bo vaš otrok nadaljeval šolanje.

Učenci bodo imeli pouk v učilnicah v nadstropju predmetne stopnje. Razpored učilnic je razviden iz urnika. Ves čas učenci ostanejo v isti učilnici. Usedejo se na določene prostore, ki bodo označeni. V učilnici sedijo ves čas na istem prostoru do konca šolskega leta.

Izvajanje pouka

Pouk bo potekal po prilagojenem urniku. Vedno pričenjamo pouk ob 8.20, saj v tem času nimamo predur. Razredna ura bo izjemoma v ponedeljek 1. uro in nato pet ur pouka po urniku. Naslednje ponedeljke bodo pričenjali s poukom že ob 8.20.

Učenci nosijo torbo in potrebščine vsak dan domov. Priporočilo je, da vsak dan poskrbite, da jih ustrezno razkužite oz. doma odlagate na le eno točno določeno mesto, ki ni v stiku z drugimi domačimi potrebščinami in predmeti.

Potrebščin si med seboj učenci ne posojajo. Zato morajo imeti vse potrebne potrebščine pri sebi.

Urnik 9. razred

Šolska knjižnica

V času veljave teh ukrepov je šolska knjižnica za učence zaprta in izposoja ni možna. Če ima kateri od učencev knjige, ki jih mora vrniti, izroči jih razredniku do 31. 5. 2020.

Vstop v šolo in zapuščanje šole

Učenci v šolo vstopate in izstopate izključno skozi garderobo na predmetni stopnji.

Prvi šolski dan se učenci 9. razreda zberejo na zbirnih točkah, pred vhodom v garderobo na predmetni stopnji, ob 8.05 pri svojih razrednikih, ki bodo, po uvodnih navodilih in opravilih, učence popeljali do matičnih učilnic.

Učenci naj s seboj prinesejo:

  • šolsko torbo,
  • šolske potrebščine – učenci si v šoli ne izmenjavajo šolskih potrebščin,
  • plastenko z vodo,
  • izpolnjeno in podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo,
  • zaščitno masko šal, buf, ruto ali podobne oblike zaščite.

Šolska prehrana

Organizirali jo bomo za vse prijavljene učence. Od nedelje, 24. 5. 2020, jo boste ponovno lahko odjavljali v eAsistentu v primeru, da vaš otrok ne bo prišel v šolo.

Šolski prevozi

S 25. 5. 2020 bo organiziran šolski prevoz tako kot je pred zaprtjem šol. Vozili bodo vsi kombiji po ustaljenem urniku. Edina razlika je, da bo zjutraj samo ena vožnja šolskega avtobusa (druga) in sicer bo avtobus odpeljal z AP v Bukovščici ob 7. 35. Povratek šolskega avtobusa po končanem pouka bo vsak dan ob 13.40 iz AP pred našo šolo. Druge vožnje ne bo.

Vsi prevozniki in učenci morajo upoštevati higienska priporočila za izvajanje prevoza šolarjev v času epidemije COVID-19 z dne 12. 5. 2020.

 Potrudili se bomo, da bomo učencem zagotovili varno in spodbudno učno okolje. Tudi v prihodnje si želimo dobrega sodelovanja z vami, potekalo bo še vedno na daljavo – po telefonu ali preko računalniške povezave.

Za učence od 1. do 3. razreda v šolskih prostorih poteka pouka že od 18. 5. 2020. Vzgojno-izobraževalno delo za učence od 4. do 8. razreda bo še naprej potekalo v obliki izobraževanja na daljavo.

Lep pozdrav!

Marko Primožič, ravnatelj

(Skupno 361 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost