Select Page

Angleščina

5. UČNA URA: PONEDELJEK, 30. 3. 2020 – WEATHER (vreme)

Pozdravljen, dragi učenec, draga učenka! Za nami sta lepa sobota in lepa nedelja, zato bomo danes z veseljem raziskovali vreme. Zate sem pripravila tri aktivnosti:

  1. OGLED VIDEOPOSNETKOV:
  2.  INTERAKTIVNE VAJE:
    • Poskusi rešiti vse. Vem da boš zmogel-a mogoče ne vse v enem dnevu. KLIK.
    • To pa ni obvezno, je pa koristno: KLIK
  3. ZAPIS V ZVEZEK: V zvezek zapiši naslov WEATHER, spodaj pa ZAPIŠI besede in ilustriraj: SUNNY, WINDY, CLOUDY, STORMY, FOGGY (megleno), PARTLY SUNNY, RAINY, SNOWY

Na koncu pa si še zapoj in odidi v nov lep dan: KLIK

DODATNO (če želiš vaditi): Živi učni listi, WEATHER-wordsearch

 

4. UČNA URA: SREDA, 25. 3. 2020

Danes je prav poseben dan. Kaj meniš, zakaj? Seveda, materinski dan je. Zato poslušaj to pesmico. 

  • Knjige žal ne moremo prebirati v šoli, bo pa doma toliko lepše poslušati: Papper dolls.
  • V zvezek zapiši naslov The Paper dolls. Ali najdeš v knjigi na posnetku rimo:

»We are Ticky and Tacky and Jackie the Backie, and Jim with two noses and Jo with the bow!« Poišči jo in izpiši. Če želiš, lahko ilustriraš najljubši prizor iz knjige.

Kako hitro lahko prebereš to kratko rimo? Vadi in se zabavaj, saj je to odlična besedna igra za oblikovanje glasov in izgovarjavo. Morda ti uspe celo bolje kot tvoji mamici ali očku. Če bi mi rad pokazal, kako ti je naloga uspela, prosi starše, da te posnamejo in mi pošljejo tvoj posnetek.

DODATNA NALOGA: Danes je pravi dan, da izdelaš darilce za svojo mamico ali osebo, ki jo imaš rad. Pripravi škarje in prazen list papirja, lahko tudi barvice in flomastre. List zloži v harmoniko in nariši obliko, ki jo želiš imeti. Poslušaj navodila v angleščini in izdelaj punčke iz papirja.  Ko jih boš izročil, pa uporabi naslednje besede: »Happy mother`s day. I love you.« 

Izdelek lahko fotografirate in fotografijo pošljete na moj e-naslov.

Lepo praznujte.

3. UČNA URA: PONEDELJEK, 23. 3. 2020

Pozdravljen učenec, pozdravljena učenka. Pričenjamo 2. teden pouka na daljavo. Najprej preveri rešitve učnih listov iz prejšnje učne ure s klikom na Graph-it-resitve (spodaj klikni na posnetek, ki ti pomaga pri branju) in Consonant-Digraphs-resitve (klikni tudi na posnetek spodaj). Poslušaj besede in beri naglas tudi ti. Prosim, sporoči mi preko e-pošte ali si brez težav rešil nalogo oz. ali se ti je naloga zdela težka. Lahko tudi fotografiraš svoj izdelek.

 

 

Danes pa se boš igral igro Roll-and-read in pri tem vadil glas /i/, ki se zapiše z dvema enakim črkama »ee«. Potreboval boš eno igralno kocko. Dobro je, če imaš sotekmovalca (lahko vas je več), da preverjata drug drugega v branju. Igro natisni in prilepi v zvezek.

Roll-and-read

Igro igraš tako, da zakotališ kocko, pogledaš število pik na kocki in pri tej številki prebereš prvo besedo v stolpcu ter jo pobarvaš. Če zakotališ šestico, ne pobarvaš nobenega polja, ampak mečeš ponovno. Z igro nadaljuje soigralec. Igro igraš do zapolnitve prvega stolpca. Tisti, ki je prvi zapolnil en stolpec je zmagovalec in za nagrado glasno prebere vse besede v stolpcu. Preveri, če besede bereš pravilno. V posnetku boš slišal stolpec pri številki 1 od spodaj navzgor.

*Če nimaš tiskalnika besede na zvočnem posnetku le poslušaj in beri. Namesto igre, pa v zvezek napiši naslov Sound EE in nariši ter zapiši tri besede iz tega učnega lista.           Tree-Bee-Three

DODATNA NALOGA: Spoznaj tudi glasova AI in OA. Kako že zvenita? Klikni tule.

2. UČNA URA: GLASOVI V ANGLEŠČINI

Prejšnjo uro si spoznal precej novih glasov v angleščini. Pomagali ti bodo pri branju angleških besed, saj se večinoma izgovorijo drugače kot zapišejo. Še enkrat si oglej pesmice Jolly songs Digraphs, da utrdiš snov. Potem si oglej še pesmice na naslednjih povezavah (če še malo raziskuješ s starši po spletu, boš našel še več podobnih pesmi, ki so ti lahko v pomoč in utrjevanje): Fun Phonics:

ea               sh              ou in ow             or

Sedaj si pripravljen, da rešiš učni list consonant-digraph-02i.  Natisni ga, reši in prilepi v zvezek. Tvoja naloga je, da s glasovi dopolniš besede. Dopolnjene besede preberi. Če ne moreš natisniti učnega lista, besede prepiši v zvezek in ilustriraj. Ne pozabi zapisati naslova Consonant Digraphs.

Sedaj pa malo težja naloga. Natisni učni list Graph_it Podane besede zapiši v tabelo na ustrezno mesto glede na glas, ki ga vsebuje. Zapisuješ od spodaj navzgor. Ko boš nalogo rešil, lahko razbereš, katerih besed je največ, katerih pa najmanj. Pripoveduj staršem. Stolpce lahko pobarvaš, da boš lažje odčital. Če lista ne moreš natisniti, tabelico narišeš v zvezek. Dobro je, če zraven besede tudi ilustriraš za lažje učenje. Ne pozabi zapisati naslova Graph it!

Vadi branje besed. Poskusi v ritmu, tako kot smo to počeli v šoli.

Kje lahko sproti preverjaš svoje znanje in utrjuješ? Seveda, preko spletnih vaj: klikni! Pa veliko zabave!

Tebe in tvoje starše prosim, če mi lahko preko e maila ali preko eAsistenta sporočite, kako si uspel rešiti naloge, ali razumeš učno snov oz. kje imaš težave. Tako bom lažje izbrala naloge za naslednjo učno uro. Vesela bom tudi, če mi zapišeš, kako se kaj imaš. Z menoj lahko podeliš tudi kakšen zanimiv dogodek,  ki se ti je zgodil v tem tednu. Imej se lepo in izkoristi sončne dni. Pri nas se veliko igramo skrivalnice. Poskusi še ti in klikni na posnetek: Hide and seek ali pa ta Hide and see

1. UČNA URA 18. 3. 2020: GLASOVI V ANGLEŠČINI

Do sedaj si pri pouku angleščine spoznal in utrdil že kar precej glasov. V pomoč so ti pesmice: Phonic Dance song in Jolly Songs, ki jih že poznaš.

Danes pa bova spoznala še nekaj posebnih glasov. Za sledeče glasove, potrebujemo v angleščini kar dve črki, da jih zapišemo. Za predstavitev teh glasov in pomoč pri učenju si oglej pesmice:

Sedaj pa reši učni list CH-SH-WORDS, ki vsebuje vaje za glasove CH /č/ in SH /š/, drugi učni list TH-OO-WORDS pa ti bo pomagal utrditi glasova TH in OO. Če starši ne morejo natisniti učnih listov, prepiši besede v zvezek, z barvo prevleci nove glasove v vsaki besedi in ji nariši mini ilustracijo.

Tako, sedaj pa staršem po vrsti preberi vse besede in pazi na glasove, ki si jih danes osvojil. Tudi branje je zelo pomembna veščina pri tujem jeziku.

*Izziv dneva:  Preizkusi znanje svojih staršev. Ali poznajo prevod za vse besede? Preizkusi jih. In ne pozabi jim povedati, koliko točk bi si prislužili. (: Učiteljici pa lahko ta podatek zamolčiš.

18. 3. 2020      DRAGA UČENKA, DRAGI UČENEC.

Ker nisem tvoja razredničarka, se o učenju na daljavo žal nisva pogovarjala. Prav gotovo si se pa pogovarjal s svojo učiteljico ali s starši, ki ti bodo vsak dan sporočili, katere naloge opraviš sam. Ponekod boš pa potreboval tudi njihovo pomoč. Pri delu uporabljaj zvezek za angleščino, če je pa morda ostal v šoli, si pa pripravi bele liste in jih sproti shranjuj v posebni mapi.  Pri učenju bodi ustvarjalen.

Zate je najpomembneje, da poslušaš pesmice, zraven prepevaš in se gibaš.

Če starši nimajo možnosti natisniti učnih listov, lahko prepišeš snov v zvezek v obsegu kot ga bom predlagala pri posameznih aktivnostih.

Vem, da zmoreš! Pri učenju ti želim obilo zabave.

Učiteljica angleščine Mihela Kokelj

Kontakt: mihela.kokelj@os-igroharja.si

 

(Skupno 1,562 obiskov, današnjih obiskov 45)
Dostopnost